Zakázané sny a Sioux zahrají v sobotu v Blue-s clubu

V sobotu 25. února zahrají v jesenickém Blue-s clubu kapely, které toho s sebou mají společného více, než by se mohlo na první pohled zdát. Domácí Zakázané sny by se se šumperskými Sioux mohli navštěvovat ve zkušebně po hodině jízdy autem, na rovině přístupu k hudbě a žánrové ambivalence jsou si ovšem ještě blíže, než geograficky.

Sioux patří mezi stálice šumperské scény, kde se roku 2000 dali dohromady na půdorysu kapely Neutuchající veselí. V počátcích více koketovali s prvky ethna a world music, přičemž na Jesenicku je proslavily především četné, zdařilé koncerty v již dekády neexistujícím klubu Biograf 33. Dnes je jejich tvorba klidnější, ale stále vzdálená uniformitě – hrají vkusný a kreativní rock, který si zpestřují čímkoli, co je zrovna napadne, ať už je to zapojení exotického nástroje, střídání jazyků mezi skladbami (Sioux zpívají česky, anglicky i španělsky) či užití popově chytlavého motivu.

Podobně obratně se stylovým škatulkám vyhýbá i jesenický kvintet Zakázané sny. Ačkoli za sebou mají zatím jen pár let soužití, muzikantská chemie u nich zafungovala na výbornou a výsledkem jsou písně, které se lépe popisují na pocitové, než žánrové úrovni. Na paletě s nápisem "alternativní rock" je tu jazzová šmouha, tam bluesová tečka, tu rozmáznutý hardrock – a mnoho dalších odstínů, kterými kapela vybarvuje své osobitě poetické písně. Dá se očekávat, že si během večera budou notovat nejen se Sioux, ale především s návštěvníky.

Koncert začíná ve 20 hodin, vstupné je v dobrovolné výši, (což je lepší nezaměňovat s termínem zdarma).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček