Nejvyšší objasněnost trestných činů je na Jesenicku

OKRES – Tři čtvrtiny všech trestných činů na Jesenicku se policii podaří objasnit. Vyplývá to z aktuálních dat krajského ředitelství policie v Olomouci. Je to největší úspěšnost v rámci celého kraje. Třeba na Olomoucku se daří objasnit méně než polovinu trestných činů. Zároveň je Jesenicko místem s nejnižší kriminalitou v rámci celého kraje.

Policistům se podařilo objasnit na Jesenicku 90 procent násilných zločinů. V rámci kyberkriminality je ale číslo mnohem nižší, policisté dopadli pouze 17 procent online podvodníků. Foto: fb

„V případě násilných trestných činů dokonce vloni policisté z Územního odboru Jeseník objasnili téměř devadesát procent případů,“ zdůraznil Libor Hejtman, mluvčí krajského ředitelství policie v Olomouci.

A další dobrá data z Jesenicka se týkají vražd – vloni nedošlo v regionu ani k jednomu mordu a za posledních pět let zabíjel pachatel jednou. Pro srovnání – na Šumpersku došlo za stejné období k sedmi vraždám, na Prostějovsku k osmi a na Přerovsku k jedenácti.

Kyberšmejdi jsou na koni

Už pět let v řadě roste v kraji kyberkriminalita – tedy například podvody přes sociální sítě nebo prolomení hesel do internetových bankovnictví. Zatímco v roce 2019 jich bylo v kraji 624, vloni jich policisté řešili 1247. Zároveň s tím ale klesá počet objasněnosti těchto trestných činů. V roce 2019 objasnili policisté více než polovinu případů, ale vloni to bylo jen 17 procent. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček