A na jaře už nezasejí… Marihuanu sklidila policie

Vysoké tresty hrozí trojici mužů z Jesenicka, které policie v uplynulých dnech zatkla v souvislosti s pěstováním konopí. Celkem měli během loňského léta vyprodukovat kilogramy marihuany, jejíž hodnota by se na černém trhu pohybovala v řádech statisíců korun.

Obviněný muž měl od května do října loňského roku pěstovat rostliny konopí setého. Foto: pčr

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání 44letého muže z Javornicka, jako obviněného ze spáchání přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Obviněný muž měl od května do října loňského roku pěstovat rostliny konopí setého. K tomu využíval skleník a různá místa zahrady u domu,“ uvedla Tereza Neubauerová, mluvčí policie. 

Všem třem lidem hrozí pět let za mřížemi

Ve stejné obci a ve stejný den zasahovali policisté znovu – tentokrát v jejich síti uvízl senior, který měl ve skleníku a na zahradě zhruba dvacet rostlin marihuany. Ústřední postavou třetího příběhu se stal pěstitel ze Žulovska, který „trávu“ pěstoval v bytě a pak ji na dopěstování přesazoval do okolí vesnice.

„Při zajištění měly rostliny vegetativní vzrůst od 90 do 270 cm. Po vysušení a odstranění stonků bylo získáno nejméně 3,1 kg marihuany,“ dodala Neubauerová. Všem třem obviněným lidem hrozí pětileté vězení.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček