A na jaře už nezasejí… Marihuanu sklidila policie

Vysoké tresty hrozí trojici mužů z Jesenicka, které policie v uplynulých dnech zatkla v souvislosti s pěstováním konopí. Celkem měli během loňského léta vyprodukovat kilogramy marihuany, jejíž hodnota by se na černém trhu pohybovala v řádech statisíců korun.

Obviněný muž měl od května do října loňského roku pěstovat rostliny konopí setého. Foto: pčr

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání 44letého muže z Javornicka, jako obviněného ze spáchání přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Obviněný muž měl od května do října loňského roku pěstovat rostliny konopí setého. K tomu využíval skleník a různá místa zahrady u domu,“ uvedla Tereza Neubauerová, mluvčí policie. 

Všem třem lidem hrozí pět let za mřížemi

Ve stejné obci a ve stejný den zasahovali policisté znovu – tentokrát v jejich síti uvízl senior, který měl ve skleníku a na zahradě zhruba dvacet rostlin marihuany. Ústřední postavou třetího příběhu se stal pěstitel ze Žulovska, který „trávu“ pěstoval v bytě a pak ji na dopěstování přesazoval do okolí vesnice.

„Při zajištění měly rostliny vegetativní vzrůst od 90 do 270 cm. Po vysušení a odstranění stonků bylo získáno nejméně 3,1 kg marihuany,“ dodala Neubauerová. Všem třem obviněným lidem hrozí pětileté vězení.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček