Nejvíc zlobili řidiči. Jejich kumpány byly rychlost a alkohol

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Dopravní nehody, neukázněné řidiče, další podvod přes internet a také se jim podařilo objasnit vloupání do dodávky, k němuž došlo v dubnu ve Dvořákově ulici v Jeseníku.

Důsledky nehody u osady Seč. Tři nabouraná auta a jeden zraněný řidič. Foto: pčr

Než skončil v příkopu, naboural dvě auta 

SEČ – Dvě cizí auta a jedno svoje naboural v pondělí 20. května třiačtyřicetiletý řidič u osady Seč. Ve vysoké rychlosti narazil do zaparkovaných volkswagenů a pak i se svým vozem vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Zrněného řidiče odvezla do nemocnice sanitka, na autech vznikla škoda za 200 tisíc korun.

Řidič ujel od nehody. Poháněl ho alkohol 

ZLATÉ HORY – Do domu narazil v neděli 19. května řidič ve Zlatých Horách. Poškodil tak fasádu stavby, jenže místo aby zastavil a k činu se přiznal, vzal do zaječích. Policisté ale šoféra brzy vypátrali a naměřili mu více než dvě promile alkoholu v dechu. Průšviháři teď hrozí až tři roky vězení.

Policie hledá cyklisty. Může jít o důležité svědky 

VIDNAVA – Jesenická policie pracuje na objasnění nehody motorkáře, ke které došlo v neděli 12. května odpoledne u Vidnavy. Řidič motorky tam nestihl včas zabrzdit a z motocyklu spadl. Mezi svědky bouračky mají být také dva cyklisté, a právě jejich výpověď by vyšetřovatelům pomohla objasnit průběh nehody. Hlásit se mohou na lince 158 nebo na dopravním inspektorátu v Jeseníku.

Lajkování nepřineslo peníze, ale problémy 

JESENÍK – O podstatnou část úspor přišla jednapadesátiletá žena z Jesenicka. Ta naletěla podvodníkům, kteří jí slíbili snadný výdělek – stačilo jen lajkovat videa na sociální síti. Pár dnů všechno fungovalo a žena skutečně obdržela několik set korun, a protože byla při chuti, vložila na zaslaný účet dalších 75 tisíc korun. Když je po pár dnech chtěla zpět, nedostala nic – jedině zlost. A tak se obrátila na policii, která případ řeší jako podvod.

Muž nezvládl alkohol ani koloběžku

ZLATÉ HORY – Také elektrická koloběžka může být nebezpečný stroj. Své o tom ví osmapadesátiletý muž, který na ní havaroval v pondělí 13. května ve Zlatých Horách. Ještě předtím, než ho sanitka odvezla do nemocnice, nadýchal více než dvě promile alkoholu.

Třináctka přinesla smůlu 

BĚLÁ POD PRADĚDEM – Smůla, nebo spíš neopatrnost stála za nehodou třiatřicetiletý ženy, která bourala v pondělí 13. května mezi Bělou pod Pradědem a Filipovicemi. Řidička v zatáčce nedala nohu z plynu a vjela do příkopy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Oprava rozbité škodovky vyjde na 60 tisíc korun.

Recidivista skončil s želízky na rukou 

JESENÍK – Jesenickým policistům se podařilo objasnit vloupání do dodávky, k němuž došlo 18. dubna ve Dvořákově ulici. Ze skutku se usvědčili čtyřicetiletého muže, který se za hranu zákona nedostal poprvé. Už v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen a soud ho teď čeká znovu. Může od něj odejít až s tříletým trestem odnětí svobody.

Nehoda nebolela řidiče, ale jejich peněženky 

VÁPENNÁ – K vážné dopravní nehodě, která zablokovala silnici první třídy, došlo v pátek 10. května u Vápenné. Mladý řidič tam nebezpečně předjížděl a způsobil tak karambol svůj i dalšího šoféra. Nehoda se ale obešla bez zranění, na autech ale vznikla škoda za 175 tisíc korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček