VIDEO: Lupiči ujížděli do zahraničí. Jeseničtí policisté cvičili s Poláky

Policejní cvičení, jehož tématem bylo zadržení lupičů, kteří se rozhodli ujet s kořistí do Polska, se v úterý 28. května odehrálo na Jesenicku, konkrétně u státní hranice poblíž Mikulovic. Čeští policisté zákrok procvičovali společně se svými polskými kolegy. Podívejte se na video.

Policisté při cvičení použili také střelné zbraně. Foto: yt

„Pro policisty je státní hranice sice čára, kterou musí ctít, ale nesmí to pro ně být nepřekonatelná zeď při dopadení pachatelů. Během pronásledování je ale mnoho povinností a pravidel, která musí policisté dodržet, aby se jednalo o zákonné překročení státní hranice,“ uvedla Tereza Neubauerová, mluvčí jesenické policie. 

A právě osvojení si těchto pravidel bylo hlavním tématem cvičení. Policisté si přímo v terénu mohli vyzkoušet zadržení pachatelů v praxi a použili přitom také zastavovací pásy na silnici. Ty hodili těsně před projíždějící auto s lupiči, načež vůz pachatelů musel zastavit. Jeden ze zlodějů se pak pokusil o útěk do lesa. Daleko však nedoběhl – za chvíli skončil v poutech. A jeho kumpán jakbysmet.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO PŘÍMO ZE ZÁSAHU



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček