Konopné koláčky vyšly ženu draho. Řidiči přetížených kamionů měli peněz dost

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Přetížené kamiony, jejichž řidiči neměli problém zaplatit vysokou pokutu v hotovosti, a také amatérskou cukrářku, která použila vskutku netradiční koření.

Náklaďáky teď policisté na Jesenicku můžou vážit přímo za provozu. Foto: pčr

Silnice na Jesenicku ničí přetížené náklaďáky. Tady je důkaz 

JESENÍK – Dvě pokuty za 80 tisíc korun vyfasovala dvojice řidičů, která minulý týden jezdila po Jesenicku s přetíženými náklaďáky. Zřejmě jde jen o špičku ledovce.

„V úterý 9. července jsme zjistili náklaďák, který převážel klády. Byl přeložen o sedm tun,“ uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová. Ve stejný den pak policisté zastavili další kamión, který měl na korbě o dvě a půl tuny více, než dovolovaly technické parametry auta. Pokuty oba řidiči zaplatili na místě v hotovosti.

Policisté na Jesenicku už pár týdnů využívají mobilní váhy, kterými dokážou měřit hmotnost aut přímo v terénu. Přetížené náklaďáky jsou nebezpečné jak pro další řidiče, tak zároveň ničí silnice, které nejsou na takto vysokou hmotnost vozidel postaveny.

Žena naplnila koláčky marihuanou a zrušila tak celou oslavu

JESENÍK – V nemocnici skončila trojice lidí z narozeninové oslavy, která se nedávno odehrála na Jesenicku. Účastníkům veselky se udělalo nevolno, když snědli koláče od čtyřiatřicetileté ženy. Ta je totiž nenaplnila jen povidly, ale také marihuanou.

„Když nemáte třezalku, dejte tam tymián. A když nemáte ani ten, hoďte do díže konopí.“ Možná touto nevyžádanou radou se řídila domácí cukrářka, když připravovala těsto na koláčky, které pak hrdě na oslavu donesla. Nedlouho poté, co je účastníci spolkli, museli odjet do jesenické nemocnice, protože se jim udělalo špatně.

Z nepříjemných problémů se nakonec všichni jedlíci rychle dostali. To se zatím nedá říci o autorce receptu, kterou vyšetřuje policie. Za trestný čin nedovolená výroba omamných a psychotropních látek jí hrozí pět let vězení.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Auto _ Kubíček