Totálně opilý řidič zkoušel při kontrole ujet policii. Ani to se mu ale nepovedlo

Hodně nepovedený den měl včera muž, který bez řidičáku řídil auto a zastavila ho policejní kontrola v České Vsi. Krom toho, že nevlastnil řidičák, byl zcela opilý, a nakonec putoval do policejní cely.

Policejní kontrola těžce opilého řidiče zastavila a nakonec dopravila za mříže. Ilustrační foto: pčr

V pondělí 5. srpna kolem 19. hodiny zastavili jeseničtí policisté v obci Česká Ves vozidlo značky Dacia. "Řidič se však silniční kontrole snažil vyhnout. Znovu nastartoval auto a začal z místa ujíždět. Zřejmě vlivem svého stavu po několika metrech znovu zastavil," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Muž skončil v policejní cele

Hlídka zjistila, že se jedná o 37letého muže, který nevlastní řidičské oprávnění. Jelikož muž jevil známky opilosti, neustále se snažil z místa uniknout a nedbal zákonných výzev, policisté jej zajistili a převezli na oddělení. Tam se následně podrobil dechové zkoušce, která vyšla pozitivně s výsledky 3,60 a 3,51 promile. Muž byl zadržen a skončil v policejní cele.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



INZERCE
ANO Ladislav Okleštěk ANO Ladislav Okleštěk

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček