Podvodníci vs. Důvěřivci - 2:0

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Jednoho neukázněného řidiče, kteří nemá za volantem co dělat, a také dva nešťastníky, kteří se zařadili do dlouhé fronty lidí, co naletěli internetovým podvodníkům.

Oči pro pláč zbyly muži, který si objednal čtyřkolku. Žádná mu nedorazila a prodejce předstírá, že neexistuje. Ilustrační foto: red

Podvodník nalákal muže na čtyřkolku  

JESENÍK – Po čtyřkolce za bezmála 70 tisíc korun zatoužil muž z Jeseníku. Jenže vysněný stroj nezískal, a navíc přišel o část úspor. Stal se totiž obětí podvodníka, který se vydával za pracovníka autobazaru z Čech. Muži poslal zálohovou fakturu, kterou důvěřivec zaplatil, a od té doby nebylo po prodejci ani vidu, ani slechu. Podvodníka se teď snaží dohledat policie, která případ řeší jako trestný čin podvod.

Žena vypalovala keramiku, a nakonec ji napálil zloděj 

JESENÍK – Dvaašedesátiletá žena z Jesenicka se zařadila do dlouhé fronty lidí, kteří naletěli internetovým podvodníkům. Přes web se pokoušela prodat domácí keramiku, přičemž na její nabídku reagoval zájemce, který jí zároveň poslal odkaz na web přepravní společnosti, jež mu měla zboží doručit. Ve skutečnosti šlo o podvržené webové stránky, kam žena v dobré víře zadala údaje ke svému internetovému bankovnictví, načež jí z účtu zmizelo 40 tisíc korun. Pro keramiku si pochopitelně nikdo nepřijel.

Konečná. Řidič dojezdil v České Vsi 

ČESKÁ VES – Dva roky vězení hrozí třiapadesátiletému muži, kterého policie zastavila ve čtvrtek 16. října v České Vsi. Hříšník seděl za volantem auta, ačkoli mu řízení zakázal ostravský magistrát. Dopustil se tak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná