Za bouračku může navigace, tvrdila opilá řidička

Nehoda dvou aut se odehrála poslední červencový den v Dittersdorfově ulici v Jeseníku. Silně opilá devětačtyřicetiletá žena jela dopoledne ve směru od Zámeckého náměstí k ulici Poštovní. Přivolaným policistům tvrdila, že se nevěnovala dostatečně řízení, protože místo silnice sledovala navigaci. Poté, co přejela v zatáčce do protisměru, narazilo její Hyundai ix20 do boku protijedoucí dodávky Opel Vivaro.

Řidička po nehodě nadýchala 1,67 promile. Foto: pčr

"Policisté u obou řidičů provedli dechové zkoušky. U řidiče opelu byl výsledek zkoušky negativní, u řidičky hyundaie alkoholtester postupně vykázal hodnoty 1,60 a 1,67 promile. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve se ale odmítla podrobit. Policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," sdělila podrobnosti k nehodě Marie Šafářová , tisková mluvčí policie. 

Řidičce hrozí až tři roky vězení

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda na vozidlech byla předběžně odhadnutá na 150 tisíc korun.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," doplnila Šafářová. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček