Skandál v Olomouci! Na kandidátku Přísahy se dostali čtyři lidé bez svého vědomí. Chtějí podat trestní oznámení

Jména čtyř lidí se na olomoucké kandidátce PŘÍSAHY – občanského hnutí Roberta Šlachty ocitla bez jejich vědomí a souhlasu. Registrace na kandidátku tak byla pravděpodobně podána s jejich zfalšovanými podpisy.

V souvislosti s komunálními volbami v Olomouci zřejmě padne trestní oznámení. Ilustrační foto: archiv

Jednou z takto podvedených lidí je Sabina Masopustová, šestatřicetiletá pedagožka, která se o tom, že společně s dalšími členy své rodiny figuruje na kandidátce Přísahy, dozvěděla zcela náhodou.

„Pár týdnů zpátky mi psal kamarád a ptal se mě, jestli opravdu kandiduji za Přísahu. Absolutně jsem neměla ponětí, o čem mluví. Nikam jsem se nehlásila, s žádnou kandidaturou nesouhlasila, nic jsem nepodepsala. Já ani nikdo z mé rodiny,“ popisuje Sabina Masopustová. Když jména opravdu objevila na webu volby.cz, okamžitě začala tuto situaci řešit. Ze seznamu kandidátů na tomto webu tak byla jména stažena.

„Až minulý týden jsme se ale dozvěděli, že ještě pořád figurujeme na webu hnutí Přísaha! Znovu jsme to řešili a naštěstí už nejsme ani tam,“ dodává. Avšak na volebních lístcích, které už obdrželi snad všichni olomoučtí voliči, jména zůstala. Dotčení se o celé věci totiž dozvěděli až po termínu uzavření registrací na kandidátky, proto je registrační úřad již nemohl odstranit.

Poškození: Je to podvod!

O tom, že čtyři lidé z kandidátky jsou nevolitelní, se voliči dozvědí ve volebních místnostech, kde bude vyvěšena informace v pravděpodobném znění, že se tito lidé kandidatury vzdali.

„Jsem rozčilená. Takto budeme figurovat jako kandidáti Přísahy, kteří odstoupili z kandidátky. My jsme se tam ale hlavně neměli vůbec objevit, je to podvod,“ říká Sabina Masopustová, která svůj postoj vyjádřila i ve veřejném postu na svém facebookovém profilu: „Milí přátelé! Velkým nedopatřením jsem se ocitla na okresní kandidátce Přísahy, bez mého vědomí, souhlasu a podpisu! Tímto chci říct, že jako osoba apolitická nechci být s jakoukoli politickou stranou spojována a vzhledem k již natisknutým volebním lístkům nemám šanci se distancovat jiným způsobem... Na webových stránkách jsem už byla smazaná.“

Všichni dotčení se cítí být poškozeni a podvedeni. „Naše podpisy musel někdo zfalšovat, jinak si nedokážu vysvětlit, že by nás úřady zaregistrovaly jako kandidáty. Budeme podávat trestní oznámení,“ uzavírá Sabina Masopustová.

Popsaný případ se týká těchto čtyř osob: Mgr. Sabina Masopustová, Antonín Grézl, Renáta Grézlová, Oliver Grézl




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA