Brutální zprávy ze Šumperska: mladík ubodal kamaráda, sám zemřel. Matka zabila měsíčního syna

Kriminalisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, kterého se měl dopustit osmnáctiletý mladík z Velkých Losin. Kriminalisté dnes zahájili také trestní stíhání šestadvacetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vražda. Měla zavraždit vlastní měsíc staré dítě!

Napadený muž vyběhl na chodbu, druhý ho pronásledoval a bodal do něj nožem. Celkem mu měl zasadit přes 30 bodných ran. Foto: Prima CNN

Oba případy řeší odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. O jednom případu jsme informovali už včera, druhý, ještě horší, je aktuální zprávou. 

UBODAL KAMARÁDA

V pátek 28. října v noci přijala policie na tísňovou linku 158 oznámení, že se v bytovém domě v obci Velké Losiny ozývá křik. Na místo vyrazila policejní hlídka, která v chodbě domu spatřila mladíka útočícího s nožem a tyčí v ruce na muže ležícího na zemi. Agresor na opakované výzvy policistů, aby svého jednání zanechal, nijak nereagoval a ve zběsilém útoku pokračovat. Po opakovaných marných výzvách útočník nejenže neukončil své jednání, ale zaútočil i proti zasahující hlídce, proto byl jeden z policistů nucen použít služební zbraň. Útočník byl zasažen do ruky a poté, co v útoku i nadále pokračoval, byl dalším výstřelem zasažen i do druhé ruky a teprve poté se policistům podařilo jeho běsnění zastavit.


"Policisté ihned poskytli oběma zraněným mužům první pomoc a přivolali záchrannou službu. Lékař na místě konstatoval u sedmnáctiletého chlapce smrt. O rok starší útočník byl transportován do nemocnice, přes veškerou poskytnutou péči však zemřel," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Přesnou příčinu úmrtí útočníka i oběti a také to, zdali mladíci byli pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, určí nařízené soudní pitvy. Motiv činu útočíka policie zjišťuje.  

VRAŽDA KOJENCE

V úterý 25. října ráno se policie od záchranné zdravotnické služby dozvěděla o úmrtí měsíčního dítěte v obci na Šumpersku. Matka uvedla, že se ráno probudila se synem v posteli, a když viděla, že nedýchá, tak přivolala lékaře. Ten zjistil, že dítě má na těle podlitiny a podezřelá poranění a přivolal policisty. Soudní pitva kojence prokázala, že se nejedná o úmrtí z přirozených příčin, ale že šlo o násilnou smrt.

Žena zpočátku jakékoliv násilí vůči synovi popírala. Kriminalisté pečlivě a důsledně shromáždili informace a vyhodnotili veškeré poznatky, s nimiž ženu konfrontovali. Ta se nakonec pod tíhou předložených důkazů k činu vraždy svého měsíčního syna doznala. Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže.

Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček