VIDEO: Prohrál peníze v automatech, pak hernu přepadl s nožem v ruce. Pachatel dál běhá po svobodě

Policistům se podařilo zadržet sedmatřicetiletého muže z Jesenicka, který ve čtvrtek 27. října přepadl s nožem v ruce tamní hernu. Těsně předtím tam prohrál větší obnos peněz. Lupiče chytili kriminalisté v další herně v Šumperku. Zatkli ho v pondělí 31. října v pravé poledne. Nyní policie zveřejnila podrobnější informace a video z přepadení.

Ačkoli obviněnému muži hrozí až deset let vězení, zatím může běhat na svobodě. Soud totiž zamítl návrh policistů na vzetí ozbrojeného lupiče do vazby. Foto: Rej / video PČR

„Policisté pracovali s verzí čtyř možných pachatelů. Díky důsledné operativně pátrací činnosti však během krátké doby vyloučili tři z nich a plně se soustředili na vytipovaného hlavního podezřelého. Při určení konkrétního pachatele sehrály významnou roli mimo jiné detailně vyhodnocené kamerové záznamy z herny,“ uvedla Petra Vaňharová, mluvčí policie. 

Ačkoli obviněnému muži hrozí až deset let vězení, zatím může běhat na svobodě. Přesto, že policisté navrhli vzetí lupiče do vazby, soud jejich žádost odmítl. K přepadení herny došlo ve dvě hodiny ráno a vše se naštěstí obešlo bez zranění. Pachateli se podařilo ukrást půl miliónu korun. Část peněz mu obsluha vydala z pokladny, zbytek byl v trezoru.  

Podívejte se na video z přepadení ZDE:




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA