Havárie kamionu zablokovala tah na Polsko

Dramatická dopravní nehoda se v pondělí dopoledne stala na silnici I/44 v Širokém Brodě u Mikulovic na Jesenicku. Kamion prorazil zábradlí mostu a zůstal viset nad řekou. Silnice byla zhruba do 14 hodiny uzavřena, řidič vyvázl nezraněn.

Kamion s návěsem málem skončil v řece Bělé. FOTO HZS Olomouckého kraje

Pravděpodobně vlivem náledí ztratil řidič kamionu kontrolu nad řízením a prorazil zábradlí na mostě v Širokém Brodě, kudy vede silnice I/44. Objemné vozidlo s návěsem naštěstí neskončilo v řece Bělé, ale zasahujícím hasičům se povedlo jej stabilizovat pomocí lan a navijáku vyprošťovacího jeřábu. Bez zranění naštěstí vyvázl i řidič kamionu, hlavní silniční tah na Polsko však zůstal zablokován.


Dalším krokem zasahujících jednotek bylo zajistit, aby z kamionu neunikaly žádné nežádoucí látky. Malé množství provozních kapalin vyteklo do řeky Bělé, pročež hasiči přistoupili k instalaci norné stěny, která by měla dalšímu šíření zamezit. Souběžně s tím bylo zahájeno přečerpávní nafty z nádrže vozidla do chemického kontejneru. Proces  vyprošťování bude dále probíhat za asistence odtahové služby, přičemž předpokládaný čas zprůjezdnění silnice je aktuálně stanoven na 14:30. Tento údaj se může měnit, proto bude lepší se silnici nadále vyhnout a pro cesty do Polska využít objízdnou trasu přes Supíkovice a Velké Kunětice.

AKTUÁLNĚ: Komunikace I/44 byla po vyproštění kamionu a odstranění následků nehody opět zprovozněna.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček