Bouračka na drogách i ukradená nafta. Policisté měli napilno

Také minulý týden se na Jesenicku odehrály události, jež si vyžádaly zásah policistů z ÚO Jeseník. Rychlá jízda pod vlivem drog se nemusí vyplatit, stejně tak jako snaha přilepšit si naftou z cizí nádrže.

Dodávka skončila v příkopě. Nehoda sama o sobě vážná nebyla, orientační test na drogy ovšem řidiči zavařil podstatně více.

Boural a měl pozitivní orientační test na drogy
V pátek 3. března okolo 8. hodiny ranní došlo mezi obcemi Mikulovice a Terezín k dopravní nehodě nákladního vozidla značky Renault Master. Podle prvotních informací nepřizpůsobil 47letý řidič rychlost jízdy stavu vozovky a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk, po kterém přejel do protisměru a nakonec jízdu zakončil v příkopu. Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška, avšak orientační test na drogy u něj vyšel s pozitivním výsledkem na amfetaminy, opiáty a kokain. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Během dopravní nehody nedošlo k žádnému zranění a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Dopravní nehoda zůstává i nadále v šetření policistů.

Kradli naftu, teď jim hrozí vězení
Během uplynulého víkendu sdělili jeseničtí kriminalisté dvěma mladíkům ve věku 19 a 23 let podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. V noci z pondělí na úterý 28. února měli společně ještě s další mladistvou osobou na volně přístupném parkovišti u skladu jesenické stavební firmy poškodit plastovou palivovou nádrž nákladního automobilu, ze které měli odčerpat 40 litrů nafty za zhruba 1 500 korun. Poškozením nádrže měli navíc způsobit škodu za 20 000 korun.
Staršímu z mužů hrozí s ohledem na jeho trestní minulost trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Druhý může skončit za mřížemi až na dvě léta.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček