Bouračka na drogách i ukradená nafta. Policisté měli napilno

Také minulý týden se na Jesenicku odehrály události, jež si vyžádaly zásah policistů z ÚO Jeseník. Rychlá jízda pod vlivem drog se nemusí vyplatit, stejně tak jako snaha přilepšit si naftou z cizí nádrže.

Dodávka skončila v příkopě. Nehoda sama o sobě vážná nebyla, orientační test na drogy ovšem řidiči zavařil podstatně více.

Boural a měl pozitivní orientační test na drogy
V pátek 3. března okolo 8. hodiny ranní došlo mezi obcemi Mikulovice a Terezín k dopravní nehodě nákladního vozidla značky Renault Master. Podle prvotních informací nepřizpůsobil 47letý řidič rychlost jízdy stavu vozovky a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk, po kterém přejel do protisměru a nakonec jízdu zakončil v příkopu. Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška, avšak orientační test na drogy u něj vyšel s pozitivním výsledkem na amfetaminy, opiáty a kokain. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Během dopravní nehody nedošlo k žádnému zranění a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Dopravní nehoda zůstává i nadále v šetření policistů.

Kradli naftu, teď jim hrozí vězení
Během uplynulého víkendu sdělili jeseničtí kriminalisté dvěma mladíkům ve věku 19 a 23 let podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. V noci z pondělí na úterý 28. února měli společně ještě s další mladistvou osobou na volně přístupném parkovišti u skladu jesenické stavební firmy poškodit plastovou palivovou nádrž nákladního automobilu, ze které měli odčerpat 40 litrů nafty za zhruba 1 500 korun. Poškozením nádrže měli navíc způsobit škodu za 20 000 korun.
Staršímu z mužů hrozí s ohledem na jeho trestní minulost trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Druhý může skončit za mřížemi až na dvě léta.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček