Násilník družce vyhrožoval a bil ji. Hrozí mu až čtyři roky za mřížemi

Domácí násilí, řízení pod vlivem i další případ ženy prodávající oblečení okradené přes internet. Co v uplynulých dnech zaměstnávalo policisty z jesenického obvodního oddělení?

Násilník po družce vyžadoval peníze a bil ji, když mu schovávala alkohol, jenž hojně zneužíval. FOTO ilustrační, pixabay.com

Vyžadoval alkohol a peníze, vyhrožoval družce. Hrozí mu až čtyři roky natvrdo
Jeseničtí kriminalisté obvinili 52letého muže ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečného vyhrožování.
Kriminalisté jej viní z toho, že měl zhruba od poloviny roku 2020 do listopadu 2021 v místě společného obydlí v obci na Jesenicku téměř denně slovně napadat svoji o více jak deset let mladší družku, kterou měl nejenže vulgárně urážet, ale navíc ji měl vyhrožovat ublížením na zdraví a poškozením domácnosti. Ve většině případů muže rozlítilo to, že mu družka nechtěla poskytnout peníze, které měl dotyčný využívat převážně k nákupu alkoholu a jiných návykových látek. Svým naléháním ji měl partner nakonec vždy k vydání peněz donutit. Dále ji měl nejméně ve dvou případech fyzicky napadnout, a to z důvodu, že před ním uschovala alkoholické nápoje. Z obavy o svoje zdraví a život byla žena donucena během incidentů svůj dům několikrát opustit.
Nechvalné období měla vystřídat více jak roční etapa klidné domácnosti. Pokojný čas bohužel skončil poslední lednový víkend letošního roku. Muž měl nejprve pod vlivem alkoholu nevybíravým způsobem po své partnerce požadovat peníze, které mu nakonec ze strachu z eskalace jeho chování, vydala. Druhý den ji měl po vzájemné slovní rozepři fyzicky napadnout a poté dům na pár hodin opustit. Po svém návratu měl pokračovat v agresivním chování a slovních urážkách, a proto žena přivolala policisty. Ti muže nakonec zajistili a vyzvali jej k provedení dechové zkoušky, při které nadýchal přes 2, 5 promile. Současně jej vykázali ze společného obydlí.
Trestní stíhání probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

Při kontrole nadýchal okolo dvou promile

V sobotu 18. března v brzkých ranních hodinách kontrolovali policisté v Jeseníku na ulici osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, za jehož volantem seděl 24letý řidič. Ten se mimo jiné podrobil odborné dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty okolo 2 promile.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladému řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Prodáváte věci přes inzerát? Dejte pozor na podvodné stránky
V minulém týdnu inzerovala 34letá žena z Jesenicka prostřednictvím sociální sítě prodej dětské zimní bundy za 300 korun. Na nabídku zareagovala neznámá osoba, která o zboží projevila zájem a navíc se inzerentce nabídla, že zařídí vše potřebné s přepravou zboží. Prodávající souhlasila a od zájemce obdržela odkaz na podvržené stránky přepravní společnosti. V nevědomosti na něj klikla, a jak už tomu v těchto případech bývá, vyplnila veškeré údaje ke své platební kartě a vše potvrdila ověřovacím kódem. Záhy zjistila, že jí z konta zmizelo téměř 20 000 korun.
V pátek 17. března zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu. Podle trestního zákoníku hrozí pachateli v krajním případě až osmiletý pobyt za mřížemi.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA