Z policejního deníku - utýraný pes, dopravní nehody i ukradený mobil

Otřesný případ zanedbání péče o zvíře, trable s upadnutým kolem náklaďáku i chvíle nepozornosti na diskotéce, jíž využil zloděj. Přinášíme výběr z pestré směsi případů, které v uplynulých dnech řešili policisté na Jesenicku.

Ve čtvrtek 23. března se mezi Černou Vodou a Starou Červenou Vodou střetl vůz Škoda Kodiaq s vyfoceným Volksvagenem Golf. Nehoda se obešla bez zranění. FOTO Policie ČR

O fenku se nestarali, ta po dlouhém trápení uhynula
Kriminalisté územního odboru Jeseník obvinili 51letého muže a jeho o čtyři roky mladší  manželku ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti.
Kriminalisté viní muže z toho, že začátkem loňského září po tom, co opustil společné bydliště v obci na Jesenicku, zde zanechal svou přibližně čtyřletou fenku křížence. Ta měla pobývat přivázaná na třímetrovém kovovém řetězu u dřevěné boudy za domem, bez možnosti volného pohybu. V rámci prověřování kriminalisté zjistili, že muž psa nedocházel kontrolovat, o kvalitu žití fenky a její zdravotní stav neměl neprojevovat žádný zájem. Přístup jeho manželky, která v domě i nadále bydlela, neměl být o moc lepší. Psovi měla postupně přestat dávat potravu a vodu a také mu neumožňovala volný pohyb. V důsledku dehydratace, výrazné vyhublosti a v kombinaci s nepříznivými klimatickými podmínkami, fenka krátce před loňskými Vánocemi uhynula. O skonu psa měla vědět žena, která však uhynulého tělo zvířete ponechala více jak měsíc ležet na řetězu u boudy. Kadáver psa nakonec nalezl až počátkem února pracovník Krajské veterinární správy.
Trestní stíhání obou obviněných probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí mimo jiné trest odnětí svobody až na šest měsíců. Není potřeba být pejskařem, aby člověk získal pocit, že obžalovaní ze svého nelidského činu vyváznou poměrně lacino.

Uvolněné kolo z náklaďáku se střetlo s protijedoucím autem

Ve středu 22. března krátce před 18. hodinou došlo mezi obcemi Široký Brod a Písečná k dopravní nehodě. V průběhu jízdy mělo dojít u nákladního automobilu k samovolnému uvolnění levého zadního kola, které odskočilo a střetlo se s protijedoucím vozidlem BMW. Ke zranění osob nedošlo a hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes 150 000 korun. Alkohol za volantem vyloučila u 59letého řidiče nákladního vozu a 47letého řidiče osobního auta provedená dechová zkouška.
Policisté uložili řidiči nákladního auta pokutu příkazem na místě. Dobře, že uvolněné kolo nezpůsobilo zásadnější škody.

Nepřizpůsobil rychlost jízdy a střetl se s protijedoucím autem
Ve čtvrtek 23. března dopoledne došlo mezi obcemi Černá Voda (část Rokliny) a Stará Červená Voda k dopravní nehodě dvou osobních motorových vozidel. Osmadvacetiletý řidič vozidla Škoda Kodiaq nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde se bočně střetl s automobilem Volkswagen Golf s přívěsný vozíkem, za jehož volantem seděl 69letý muž. Ke zranění osob nedošlo a alkohol za volantem vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 170 000 korun. Mladší z řidičů byl potrestán pokutou na místě.

Mobil bez dozoru byl rázem fuč
Nevěnování pozornosti svým věcem se vymstilo 36leté ženě, která přišla o mobilní telefon za 20 000 korun. O víkendu zavítala na jednu z jesenických diskoték a během tanečních radovánek si nechala svůj mobil položený na stole. Po svém návratu zpět jej na původním místě už nenašla.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček