Kde budou policisté na Jesenicku měřit rychlost? Speed Marathon 2023 odstartuje již v pátek

Tradiční dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon 2023 letos připadla na pátek 21. dubna. Policisté napříč celou republikou budou hlídat dodržení povolené rychlosti na témeř 1000 místech. Kde si na Jesenicku dát obzvlášť pozor?

Měření rychlosti se uskuteční bezmála na tisícovce míst napříč republikou, v okrese Jeseník budou policisté hlídat osm lokalit (viz níže). FOTO ilustrační, Policie ČR

Republiková akce Speed Marathon, jenž letos proběhne již po osmé, je součástí celoevropské kampaně ROADPOL zaměřené na dodržování stanovených rychlostních limitů. Její hlavní specifikum tkví v tom, že na vytipování míst, kde budou stát policisté s radarem, se podílí i sama veřejnost. Ta se na webových stránkách Policie ČR mohla v průběhu měsíce března účastnit hlasování a označit místa, která považují za riziková či která se vyznačují tím, že v ních řidiči často porušují předpisy. Jak lidé hlasovali, bylo zaznamenáno do mapy, kterou si lze prohlédnout ZDE.

Policisté budou na necelé tisícovce úseků napříč republikou měřit rychlost v pátek 21. dubna, a to v průběhu celého dne. Protože má akce především preventivní charakter, byla místa měření dnes s předstihem zveřejněna. Na Jesenicku se jedná o následující lokality:

Javorník, ul. Nádražní
Javorník, sil. č. I/60, ul. Bernartická
Javorník, sil. č. I/60, Bílý Potok
Vlčice, Bergov, sil. I/60
Jeseník, sil. I/60 křiž. MK U Bělidla ( u HZS)
Jeseník, sil. III/45319, ul. Lipovská
Česká Ves, sil. I/44 ul. Jesenická
Mikulovice, Široký Brod u č. p. 139

Nuže, řidiči - dejte si v pátek obzvláště pozor, ideálně i mimo ohlášené lokality. Kdo řídí v klidu a opatrně, vyhne se případným komplikacím.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček