Lipová o víkendu přitahovala nehody. Řidič pod vlivem naboural do domu

Dvojice dopravních nehod se o víkendu uskutečnila v Lipové-lázních či jejich blízkém okolí. V sobotu boural řidič přímo do domu, navíc s ne zcela čistou dechovou zkouškou, v neděli se zas čelně střetly dva vozy mezi Lipovou a Vápennou.

Řidič sice naštěstí nezpůsobil přílišnou škodu, nadýchanou půlpromili ale asi bude ještě vysvětlovat. FOTO PČR

"Zaparkoval" přímo do domu
sobotu 29. dubna dopoledne došlo v obci Lipová-lázně k dopravní nehodě osobního automobilu Audi A3. Podle prvotních informací nepřizpůsobil 22letý řidič rychlost jízdy zejména svým schopnostem, stavu a povaze vozovky, dostal smyk, přejel do protisměru a nakonec vyjel mimo komunikaci. Zde narazil nejprve do betonové skruže, dřevěného truhlíku a následně do domu. Řidič se podrobil mimo jiné i dechové zkoušce, při které nadýchal přes půl promile. Během dopravní nehody nedošlo ke zranění osob a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 000 korun.

Nehoda si vyžádala zraněné i škodu za půl milionu
Následující den krátce před 14. hodinou se bouralo na silnici mezi obcemi Lipová-lázně a Vápenná. Podle dosavadních informací se 29letý řidič vozidla Citroën Xsara patrně plně nevěnoval řízení, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním autem Ford Focus, za jehož volantem seděla 44letá řidička. Při dopravní nehodě utrpěl zranění jak řidič Citroënu, tak i jeho dva spolujezdci. Všichni tak skončili v rukou záchranářů, kteří je transportovali do jesenické nemocnice. Alkohol za volantem vyloučila u obou řidičů odborná dechová zkouška, způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř půl milionu korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček