Řidičku zradila mokrá vozovka, skončila v příkopě

Vytrvalé deště kladou větší nároky i na schopnosti řidičů. Na vlastní kůži se o tom v pondělí 15. května přesvědčila také mladá řidička, která na mokré silnici mezi Vidnavou a Velkými Kuněticemi dostala smyk. Policisté z Jesenicka však v uplynulých dnech řešili i další případy - například odcizené propanbutanové lahve na Zlatohorsku.

Řidiččce, která po smyku na mokré silnici skončila v příkopě, se naštěstí nic nestalo. FOTO Policie ČR

Havarovala na mokré vozovce
pondělí 15. května v 15 hodin došlo na silnici mezi Vidnavou a Velkými Kuněticemi k dopravní nehodě osobního motorového vozidla značky Honda. Podle zjištěných informací 20letá řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, po průjezdu levotočivou zatáčkou prudce sešlápla brzdu, čímž se vozidlo dostalo na mokré vozovce do smyku. Svoji jízdu nakonec zakončila v příkopě. Alkohol za volantem vyloučila dechová zkouška, ke zranění osob nedošlo a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun.
Policisté případ kvalifikovali jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, za který řidičce uložili pokutu příkazem na místě.

Za volantem se zákazem řízení a pod vlivem alkoholu
V sobotu 13. května přijala Policie ČR krátce před půl desátou večer přijali oznámení od strážníků jesenické městské policie, že v ulicích Jeseníku zastavili řidiče osobního vozidla značky Fiat, který je pod vlivem alkoholu. Policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletý řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Během dechové zkoušky navíc policistům nadýchal přes dvě promile. Orientační zkouška na drogy u něj vyšla s negativním výsledkem. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření, spojeného s odběrem biologického materiálu.
Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Zloděj nakradl propan - butanové láhve

Dosud neznámý pachatel odcizil někdy v průběhu minulého týdne z uzamčené kovové klece u prodejny v obci na Zlatohorsku více jak desítku propan - butanových lahví. Svým jednáním způsobil škodu v předběžné výši přes 12 000 korun.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který ukládá trestní zákoník mimo jiné až dvouletý pobyt za mřížemi.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček