Rozkročeni mezi popem a alternativou. Zrní přivezou nové album na prkna jesenického divadla

Zelený čtvrtek, který letos připadá na 28. března, nabídne v jesenickém Divadle Petra Bezruče lákavou možnost "povečeřet" ve společnosti apoštolů tuzemské alternativy. Kladenská kapela Zrní přiveze jak písně z loňského alba "Široko daleko", tak další vrcholy své tvorby, v níž eklekticky mísí nálady i žánry.

Kladenská kapela Zrní představí ve čtvrtek nejen skladby ze sedmé řadovky Široko daleko publiku v jesenickém Divadle Petra Bezruče. FOTO Zuzana Veselá

Sedmá "placka" v diskografii kapely byla z pece vytažena zhruba před rokem, jesenickému publiku ji tedy muzikanti naservírují ještě vlažnou. Co však vlažné dozajista nebude, je její přijetí posluchači, spíše naopak. Zrní si během let vybudovali zaslouženou pozici kapely, která je dostatečně přístupná i širšímu publiku, aniž by rezignovala na hudební pestrost, zajímavost, relevanci a chuť dělat si věci po svém. Stále rostou muzikantsky – a nestagnují skladatelsky.

Deska "Široko daleko" není obtěžkána reflexí pandemického období, jak tomu je příznačné pro řadu hudebních počinů z posledních let, ale kapela ji natočila v až překvapivé pohodě. "Chtěli jsme udělat vzdušnou, radostnou desku a tentokrát nic neřešit. Pomohlo nám i to, že těch desek máme takhle hodně. Dává nám to svobodu neříct a neuhrát teď a tady úplně všechno, ale klidně si natočit album v jednom duchu s tím, že příště zase můžeme jít jinam," prozradil v rozhovoru pro ireport.cz frontman Zrní Jan Unger.

Ona svobodu zajišťující nepředvídatelnost je devizou Zrní i v rámci živých vystoupení. Budou komornější, či aranžérsky velkorysí? Podají si ruku spíše s folkovými písničkáři, nebo elektronickými kouzelníky? Rozpustilost a slunečno, nebo zataženo s vráskami na čele? Nebo snad ode všeho trochu? Na to bude potřeba počkat si do čtvrtečního večera. V prodejní aplikaci MKZ Jeseník je k dispozici ještě dostatek vstupenek za cenu 350 Kč, na místě pak budou o padesátikorunu dražší. Cateringová douška na závěr – pokud má někdo Zelený čtvrtek neodmyslitelně spjatý s konzumací zeleného piva, přijde si na své i na koncertě



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček