Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Chybět nebude ani pravá hanácká muzika

Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu 2. ročníku gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 27. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu dobrot od lokálních producentů a výrobců a také na kulinářskou show Jana Malého. Nabitý program navíc ozdobí koncerty kapel The Reason a Stracené Ráj. Akce je vyvrcholením úspěšné iniciativy Od vidlí po vidličku, která se snaží vrátit do školních jídelen lokální suroviny.

Na první ročník Vidle vidlička festu dorazily dva tisíce návštěvníků. Foto: Michal Cikryt

„Přijďte s námi podpořit naše skvělé farmáře a potravináře, od kterých si můžeme kupovat na přímo kvalitní jídlo. Během festivalu se sami přesvědčíte, že místní potraviny chutnají skvěle a jejich cena je srovnatelná s těmi v nadnárodních supermarketech,“ uvedl za pořadatele Radim Sršeň, předseda Místní akční skupiny Šumperský venkov.

Gastro festival Od vidlí po vidličku začne v jedenáct hodin a skončí v osm večer. 

K lokálnímu jídlu místní muzika

Program nabídne například kulinářskou show Jana Malého, šéfkuchaře hotelu Perk. „A protože k nejlepšímu lokálnímu jídlu patří nejlepší regionální hudba, pozvali jsme hanácké hvězdy Stracené ráj a také oblíbenou partu The Reason. Kromě dalšího bohatého programu čeká na návštěvníky několik přednášek na téma přínosy využití lokálních potravin,“ dodala Lenka Ehlerová z MAS Šumperský venkov.

Festival na Třemešku je součástí iniciativy Od vidlí na vidličku, kterou pořádají Místní akční skupiny. Celý program se zaměřuje na to, aby se regionální potraviny a suroviny spotřebovávaly přímo v místě, kde vznikají. Snahou iniciativy je také dostat co nejvíce regionálních potravin do kuchyně školních jídelen. Na Šumpersku mají tradičně dobré jméno například ovocnáři, producenti mléčných výrobků a masa. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček