Vědecký festival nabídne rozhovor s držitelem Nobelovy ceny nebo rozšířenou realitu

Poslední dubnové úterý odstartuje 56. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů AFO. Přehlídku mohou zájemci sledovat už druhý rok pouze on-line. Program se bude odehrávat na webových stránkách festivalu, ale svá popularizační chapadla rozprostře i jinde.

AFO spolupracuje s Evropskou vesmírnou agenturou ESA.

Připravili jsme výběr z nabitého programu. Co by vám rozhodně nemělo uniknout?

Hned první festivalový den bude ve znamení slavnostního zahájení s předáním ceny za přínos popularizaci vědy českému biochemikovi Janu Konvalinkovi, který bude hostem také navazujícího živého vysílání DVTV společně s rektorem UP Jaroslavem Millerem. 

Ke snímku Občan Nobel proběhne online rozhovor s režisérem Stéphanem Goëlem a hlavním představitelem – nositelem Nobelovy ceny za chemii Jacquesem Dubochetem. 

Socioložky Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková aka Duo docentky vystoupí se Sit down show na téma Rovnost.Respekt.Orgasmy, na kterou naváže i živá debata.

Ohrada u Muzea umění Olomouc pak letos nenabídne jen festivalový design, ale také rozšířenou realitu s obrazovým obsahem na téma Vizualizace dat. K jejímu probádání vám bude stačit chytrý telefon a aplikace Artivive.

Další podrobné informace na webových stránkách AFO.

On-line sledování filmů ZDE.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA