Klášterní hudební slavnosti začnou v Bílé Vodě. Atraktivní koncerty nabídnou až do září

BÍLÁ VODA - V neděli 27. června zahájí světový hornista Radek Baborák v Bílé Vodě 15. ročník Klášterních hudebních slavností. Hned v pondělí naváže slavnostním koncertem v Šumperku rezidenční soubor festivalu Musica Florea, který představí skladatele Antonína Reichenauera, přezdívaného „český Vivaldi“.

Následujícími zastávkami budou v prvním prázdninovém víkendu pozoruhodná místa, která stojí rozhodně za návštěvu. Nejprve v neděli 4. července rozezní Romantické varhany v komplexu monumentálního kláštera Hory Matky Boží na Hedeči polský varhaník Waclaw Golonka. V pondělí 5. července multitalentovaná hudebnice a zpěvačka Gabriela Vermelho probudí nálady, pocity a poezii v nádherné secesní Tančírně v Račím údolí. Na folklórní strunu o den později zahraje mladá houslistka Markéta Janoušková s cimbálovou muzikou v originálním kulturním domě Skleník v Loučné nad Desnou.  

Koncerty na kouzelných místech

S duchovním programem autentické interpretace staré hudby zavítá 8. července do Šternberku pětice mladých zpěváků Ensemble Baroque Quintet a v sobotu 10. července bude příležitost užít si Vivaldiho Čtvero ročních dob v kouzelné Karlově Studánce.

„Všechna místa koncertů Klášterních hudebních slavností mají své genius loci a ve spojení s živou hudbou je jejich návštěva neopakovatelným intenzivním zážitkem,“ zve ředitel festivalu Roman Janků.

Od baroka, přes etno až po jazz a swing

Festival bude pokračovat celé prázdniny až do září. Do té doby uvede dalších devět koncertů v duchu letošního motta Česká hudební rozmanitost. Bude mezi nimi komorní večer, open air koncert na nádvoří zámku, původní barokní opera, koncert pro 51 strun, etno cesta kolem světa, mužské vokální kvarteto, jazz a swing i konfrontace s Mozartem.

Více informací nejen o chystaném programu najdou zájemci na webových stránkách festivalu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček