Kapela O5 a Radeček ovládla česká rádia a pokřtila album na svém největší koncertu

NÁŠ KRAJ - Před zaplněnými Riegrovými sady odehrála kapela O5 a Radeček svůj dosud největší samostatný koncert. Během koncertu pokřtili šumperští muzikanti nové album BRA3, které obsahuje stejnojmenný hit, jenž je v současné době nejhranější domácí skladbou v českých rádiích. Formace z podhůří Jeseníků je dlouhodobě nejúspěšnější hudební skupinou Olomouckého kraje.

Kapela O5 a Radeček pokřtila nové album BRA3. Foto: Hana Poláchová

Koncert se uskutečnil ve středu 23. června, kdy se do pražských Riegrových sadů sešlo zhruba šest stovek fanoušků skupiny O5 a Radeček. Ta odehrála hodinu a půl dlouhý koncert poskládaný ze skladeb z nového alba i z osvědčených hitů, jako jsou Vloupám se, Praha, Máš mě na svědomí nebo Sex ve sprše.

Zazněla také aktuální pecka BRA3, a to hned dvakrát, nejprve v úvodu a poté si ji na samý závěr vytleskali fanoušci jako přídavek. Skladba BRA3, která v současné době slaví mimořádný úspěch v českých rádiích a televizích, vznikla jako pocta sourozenectví, přátelství a kolegialitě a byl k ní natočen také videoklip, v němž se objevila řada známých osobností se svými blízkými, třeba Lucie Bílá s bratrem, Jiří Suchý a Jitka Molavcová, Ondřej a Tomáš Bankovi, Jan a Václav Neckářovi, 3v1 a mnoho dalších.

Na počátku byla hádka

“Celé to vzniklo tak, že jsme se s bráchou pohádali. Pak nás to samozřejmě hrozně mrzelo a chtěli jsme se usmířit a na to konto vlastně vznikla písnička BRA3. K tomu se pak začaly nabalovat další věci, až z toho byl celý projekt. Teď jsme třeba pokřtili novou desku BRA3,“ vzpomíná zpěvák kapely Tomáš Polák.

Radečci na nové album přizvali zajímavé hosty, rapera Packeta z Poetiky, Honzu Balcárka z kapely Light & Love či trumpetistu Laco Décziho. “Nejprve jsme hledali v našem regionu nějakého trumpetistu, který by na desce hostoval. Potom, co nás všichni odmítli, jsme si jednou po koncertě v dodávce ze srandy řekli, že teda zkusíme napsat do New Yorku Laco Déczimu. A ono to vyšlo!“ říká s úsměvem Polák.

BRA3 pomáhají sourozencům postižených dětí

Projekt BRA3 kapely O5 a Radeček také pomáhá. Kluci se spojili s charitativní sbírkou Pomozte dětem. Část výtěžku z prodaných lístků na pražský křest, prodeje nového merche nebo výnosů za singl a klip BRA3 poputuje do jejich programu zabývajícím se péčí nejen o hendikepované dítě, ale i o zdravého sourozence, na kterého rodičům často nezbývá čas ani finanční prostředky.

Podívejte se na nové webové stránky skupiny O5 a Radeček. 

Podívejte se na klip BRA3.

Hudební skupinu O5 a Radeček čeká nabité koncertní léto.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA