Varhanním píšťalám vdechne život přední česká umělkyně, hrála i v newyorské Carnegie Hall

V úterý 29. března zahraje mistrovský recitál v jesenické kapli varhanistka Daniela Valtová Kosinová. V rámci koncertního cyklu Klasika Viva uvede ukázky z romantismu a hudební moderny. O den dříve vystoupí také v klášterním kostele v Šumperku, kde posluchačům připomene sílu duchovní hudby období baroka.

Daniela Valtová Kosinová úspěšně koncertovala na mnoha zahraničních pódiích. Foto: kv

Absolventka pražské AMU a vedoucí klávesových nástrojů Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK úspěšně koncertovala na mnoha zahraničních pódiích, včetně newyorské Carnegie Hall. Spolu s fenomenální anglickou trumpetistkou Alison Balsom vystoupila na společném recitálu v rámci Pražského jara. Nejčastěji však spolupracuje se svou sestrou, mezzosopranistkou Jarmilou Kosinovou nebo s hercem Janem Potměšilem. 

Varhany v Šumperku zní nádherně

„Varhany jsme v našem cyklu Klasika Viva dlouho neslyšeli. Přitom nástroje v jesenické kapli i v klášterním kostele v Šumperku jsou v perfektním stavu a nádherně zní. Pozvat Danielu Valtovou Kosinovou jsem chtěl proto už dávno, je to vynikající umělkyně,“ připomněl pořadatel Roman Janků.

Vstupenky na koncert, který začne v 19 hodin, si mohou zájemci objednat online na www.klasikaviva.cz. Na webových stránkách najdou také všechny potřebné informace ke koncertům.





INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček