Skupina roku. O5 a Radeček získali prestižní ocenění Českého rozhlasu společně s Martou Kubišovou a Petrem Jandou

Mimořádného uznání se dočkala kapela O5 a Radeček, která žije a tvoří v podhůří jesenických hor. Ve středu 5. října převzala ocenění Legenda Nočního proudu Českého rozhlasu v kategorii Skupina roku. V pražském Paláci Žofín vedle šumperských muzikantů byli oceněni také zpěvačka Marta Kubišová nebo rocker Petr Janda.

Členové kapely O5 a Radeček převzali na pražském Žofíně ocenění Českého rozhlasu v kategorii Skupina roku. Foto: ČRo

Čtrnáctý ročník předávání prestižních cen se odehrál v přímém přenosu Českého rozhlasu Dvojky 5. října v Paláci Žofín. Slavnostní večer moderovali Martin Hrdinka, Miloš Skalka, Zdeněk Vrba, Ilja Kučera ml., Jitka Benešová a Jindřich Eliáš.

Během ceremoniálu vystoupili Petr Janda, Jitka Zelenková, Richard Tesařík a kapela O5 a Radeček. 

Kluci ze šumperský garáže

"Když jsme byli malí, chodili jsme na koncerty Olympicu a doma nám rodiče pouštěli ilegální nahrávky písní Marty Kubišové. Teď jsme s nimi stáli na jednom podiu a přebírali společně cenu. Musím přiznat, že mezi takovými legendami jsme si připadali nepatřičně. Kluci ze šumperský garáže přebírají na pražském Žofíně takovou cenu. Ale užili jsme si to, to zas jo," usmívá se Přemysl Ptáček, houslista O5 a Radeček.

Kapela, který hraje ve stejné sestavě 28 let, zažívá v současné době úspěšné období. V létě absolvovala vyprodané republikové turné po střechách budov. V rádiových žebříčcích boduje hned se dvěma hity BRA3 a Romantický smyčce. V říjnu jde do kin film Cirkus Maximum, ke kterému šumperští hudebníci složili kompletní hudbu. 

 

Letošní laureáti cen Českého rozhlasu. 



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček