Narodil se Kristus pán a s ním nová koleda z Jeseníků a Hané. Podívejte se na povedené vánoční video

Nádherné záběry Jeseníků a Hané zdobí nový vánoční videoklip, který pro své fanoušky natočila šumperská kapela O5 a Radeček ve spolupráci se zábřežským dechovým orchestrem KMČ. V klipu účinkuje také populární písničkář Voxel. Koleda Narodil se Kristus pán dostala novou hudební i obrazovou podobu, která představuje dvě jedinečná místa našeho kraje - Svatý Kopeček a Dalimilovu rozhlednu u Paprsku.

Nová vánoční koleda se z části natáčela uprostřed jesenických hor u Dalimilovy rozhledny. Foto: YT

“Založili jsme milou tradici a držíme ji. Už třetí rok po sobě jsme vyrazili na krásná signifikantní místa našeho kraje, kde společně s kamarády z kapely O5 a Radeček natočíme vánoční videoklip s oblíbenou koledou. Tentokrát se k nám přidal i bezva parťák Vašek Lebeda alias Voxel, který dříve žil v Olomouci a nyní s rodinou obývá jesenické hory u Rýmařova,” uvedl pořadatel festivalu Koule Fest Daniel Kašpar, který vznik klipu inicioval.

Známí umělci zavedou diváky do okolí horského střediska Paprsek a taky Svatý Kopeček u Olomouce. “Těší nás, že tuto krásnou koledu natočili muzikanti z našeho regionu a že se jako první bude hrát na Radiu Haná, které podporuje regionální tvorbu,” dodal programový ředitel Radia Haná Marek Berger.

Počasí tentokrát zlobilo

"Už třetí rok po sobě nám natáčení koledy zpříjemnilo předvánoční čas. I když zima nás tentokrát pozlobila. Termín i místo natáčení jsme kvůli nepříznivému počasí několikrát měnili a nakonec jsme stejně nahrávali v mrazu a větru. Ale i to patří k Jeseníkům, takže zatímco v předchozích dvou klipech jsme ukázali hory zalité sluncem, tentokrát uvidíte jejich temnější stránku," říká s úsměvem zpěvák kapely O5 a Radeček Tomáš Polák.

Na vzniku koledy se nezištně podílely desítky lidí a organizací. Rodina zpravodajských webů Rej.cz je mediálních partnerem projektu.


PODÍVEJTE SE NA KOLEDU NARODIL SE KRISTUS PÁN






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček