Zapomělsem se připomíná prvním singlem z nové desky

Jesenický písničkář vypustil do světa novinku "Smál jsem se a hvězdy padaly" doprovázenou videoklipem.

Aleš Macenauer aka Zapomělsem se brzy přihlásí s novým albem.

Aleš Macenauer aka Zapomělsem patří mezi ty muzikanty s jesenickými kořeny, kteří již překročili věhlas regionu a jejichž skladby se vryly pod kůži posluchačů napříč republikou. Úspěch slavila především jeho předloňská deska "Měsíc Ve Váze" zdobená artworkem Jakuba Königa aka Kittchena, která potěšila řadu milovníků křehkého, intimního folku s dotykem elektroniky. Deska nakonec vyšla i na vinylu a například v hitparádě Rádia 1 Velká sedma rotovala dlouhé týdny, což se nepoštěstí jen tak náhodou.

"Měsíc Ve Váze" už ale pomalu směřuje do novu. Zapomělsem představil první singl ze zatím nepojmenovaného nového alba, jehož vydání lze očekávat již v únoru 2023. "Smál jsem se a hvězdy padaly" se od staršího materiálu na první pohled odlišuje výraznějším zapojením elektroniky. Tu tam je hlazení strun "španělky", skladbu doprovází téměř taneční beat a podmanivá basová linka, podbarvují ji rovněž tóny saxofonu. Přes zdánlivé veselí má skladba pořád hořkosladké jádro, neboť Zapomělsem neustoupil ze své úsporné, ale upřímné a osobní lyriky.



Singl doprovází videoklip dělaný formou plastelínové stop-motion animace, o nějž se postarala Markéta Staňkové. Celé album budeme moci zhodnotit již v únoru - ale vypadá to, že Zapomělsem rozhodně nepatří mezi interprety, kteří ve své tvorbě hodlají ustrnout na místě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček