Soutěž Objev roku Radia Haná hledá poprvé talenty ve třech žánrových kategoriích. Vítězové si rozdělí promo balíček za půl miliónu!

Prestižní celostátní soutěž Objev roku Radia Haná aneb Hledáme nové Radečky vstupuje do 6. ročníku. Pořadatelé dají muzikantům poprvé šanci hned ve třech žánrových kategoriích. Vítězové se mají na co těšit, rozdělí si promo balíček v hodnotě 500.000 korun.

Vítězem loňského ročníku soutěže Objev roku Radia Haná je kapela Tiket z Havířova. Foto: Milan Jeřábek

Talentovou soutěž pro mladé muzikanty a nadějné kapely ve věkové kategorii od 18 do 30 let vyhlašuje Radio Haná ve spolupráci s nahrávacím studiem TA musica Zábřeh, hudebninami Nový Malín a kapelou O5 a Radeček.  

„Každý rok se soutěže účastní stovky hudebníků. A protože často překračovali žánrové hranice soutěže, rozhodli jsme se je posunout směrem k tvrdší i elektronické tvorbě. Poprvé tak otevíráme nominace ve třech kategoriích – pop, rock a electro. Každá kategorie má partnera v jednom z programů Radia Haná, záštitu přebírají Radio Haná, Radio Haná SkyRock a Radio Metropole, které hledají svůj Radio Talent,“ upřesnil programový šéf rozhlasových stanic Marek Berger. 

Zájemci se mohou přihlásit do 31. března na e-mail objev@radiohana.cz. „Součástí přihlášky by mělo být krátké info o kapele, reprezentativní fotka, spolehlivý kontakt a link na tvorbu v MP3 nebo videoklipy či záznam koncertu na YouTube,“ upozornil jeden z porotců, hudební producent Daniel Kašpar. 

Šanci mají rockeři, popíkáři, rapeři i DJs

„S klukama z kapely se každý rok těšíme, až si poslechneme skupiny, které neznáme. Baví nás objevovat nové talenty, kterých u nás působí strašně moc a člověk třeba zatím neměl šanci je poznat. Určitě doporučujeme se do soutěže přihlásit, exkluzivní promo balíčky pro vítěze za půl mega určitě zato stojí,“ doplnil Ondřej Polák, baskytarista a spoluautor oblíbených hitů skupiny O5 a Radeček a zároveň další porotce soutěže. 

Soutěž probíhá ve třech kolech. V prvním kole bude do hlasování zapojena veřejnost, která na webu www.radiohana.cz/objev bude moci vybírat ze všech registrovaných kapel tu svoji nejoblíbenější. Do semifinále postoupí 6 interpretů s největším počtem hlasů v každé kategorii, o postupujících do finále však už rozhodne odborná porota. V kategorii POP se uskuteční finálový večer s živým vystoupením všech finalistů, v kategorii ROCK a ELECTRO o finálním vítězi rozhodne znovu veřejné hlasování. 

Vítězové v každé kategorii získají například jeden víkend v profesionálním nahrávacím studiu TA musica, kde natočí singl pod profesionálním producentským dohledem. Radio Haná ve spolupráci s regionálními mediálními partnery uspořádá promo kampaň a nasadí kapele singl do vysílání. Kromě toho vítězové obdrží pozvánku k vystoupení na prestižním festivalu. Vítěz v kategorii POP bude mít navíc možnost natočit zdarma videoklip a producentský dohled při nahrávání radio singlu mu bude zajišťovat přímo patron soutěže - známá poprocková kapela O5 a Radeček. 

„Neváhejte, přihlaste se a staňte se letošním Radio Talentem - Objevem roku 2023,“ povzbuzuje zájemce Marek Berger, programový šéf Radia Haná, člen Akademie populární hudby a také porotce soutěže. Závěrem doplňuje: „Kompletní pravidla soutěže, včetně termínů a dalších informací jsou zveřejněna na našem webu www.radiohana.cz." 





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA