Víkendové koncerty: punkrock v Plíživé Kontře i písničkářka v Tančírně

Pár tipů, kam se podívat o víkendu, přijde vždy vhod. Tentokrát se podíváme na koncertní pódia - na své si přijdou jak vyznavači písní políbených punkem, tak autorské melancholické tvorby inspirované místní krajinou.

Neřesti z Rumburka jsou opět v kompletní sestavě a svůj první letošní koncert zahrají v sobotu 18. března v Plíživé Kontře.

Sobota 18. března nabídne první letošní koncert v jesenickém klubu Plíživá Kontra. Punkový dýchánek rozdmýchá kapela Neřesti z Rumburka, jejíž kořeny sahají až do roku 2001. Pětice vedená zpěvačkou Petrou Sedláčkovou si během let prošla různými personálními obměnami, aktuálně se však nachází v plné síle a kompletním obsazení. Jejich tvorbě nejvíce sluší označení punk-rock - kotva je pevně zabořená do punkového  dna, avšak nejedná se o žádnou zběsilou tříakordovku. Ve svých písních se nebojí akcentovat melodické linky a přibližovat je rockové struktuře, aniž by rezignovali na vztek a energii. Doprovodí je šumperská sestava Wraní woko, která bude jistě známa návštěvníkům regionálních festivalů s undergroudovým duchem jako Brannáfest či Česko-polsko pojiwo. Jejich garážový bigbít načichlý punkovým terpentýnem se s přespolními hosty bude skvěle doplňovat. Začíná se ve 20 hodin,  vstupné činí 120 Kč.



Ze zcela jiného šálku bude v neděli 19. března servírovat v Tančírně v Račím údolí Zuzana Fumánková. Mnozí ji znají jako profesionální fotografku z Vlčic, v Tančírně se ovšem představí v poloze značnému množství lidí dosud utajené - jako zpěvačka a písničkářka. V minulosti jí nebyl cizí rock ani folk (byla například členkou javornické skupiny Morava), její sólová tvorba se však skládá především z písní obalených v melancholickém a zasněném hávu, které jsou inspirovány rodným krajem, lidskými pocity i touhami. Zuzana Furmánková navíc chystá vydání prvního sólového alba nesoucího název Mezi světy - nedělní koncert tedy nabízí ideál příležitost, jak se s její hudbou seznámit nejprve naživo. Začíná se úderem 15 hodiny, vstupenka stojí 150 Kč a dá se pořídit například na platformě GoOut.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček