Marie Kieslowski se v Tančírně zeptá: Je to dobrý?

Tančírna v Račím údolí pokračuje v sérii nedělních koncertů zajímavých a oceňovaných českých interpretů. V neděli 2. dubna pod její střechou zahraje písně ze své loňské sólové prvotiny "Je všechno dobrý?" zpěvačka, pianistka a písničkářka Marie Kieslowski.

Marie Kieslowski představí v Tančírně svůj sólový debut v neděli 4. dubna od 15 hodin.

Jméno Marie Kieslowski lidem sledující tuzemskou hudební scénu jistě nebude neznámé. Spolu s Davidem Pomahačem tvořila lo-fi folkové duo Kieslowski, které natočilo tři studiová alba. Zejména třetí album "Mezi lopatky" produkované Janem P. Muchowem nastínilo, že jim urban folková škatulka možná už začíná být malá a sklidilo úspšech u posluchačů i kritiky manifestované například nominací na cenu Apollo. Duo po třetím albu pohříchu ukončilo činnost, Marie Kieslowski však hudbu na hřebík nepověsila a stala se členkou ánsámblu Zvíře jménem Podzim, jehož principálem je Jakub König známý též pod svým alteregem Kittchen. S mnohočetným projektem, který se v minulosti ukázal i na Jesenicku (jak koncert na Rejvízu, tak v Tančírně prý patřily mezi výjimečné zážitky) vydala dvě alba, nakonec se ale Zvíře uložilo k zimnímu spánku a jeho další pokračovaní není na pořadu dne. Nejvyšší čas jít do toho "na vlastní triko".

Sólový debut Marie Kieslowski dozrával delší čas a finální podobu dostal pod producentskou taktovkou spoluhráče ze Zvířete Aid Kida. Na digitálních platformách nakonec vyšel v prosinci loňského roku s názvem "Je všechno dobrý?". Na multižánrové, ale nikoli extravagantní písničkové směsi se nejvýrazněji podepsala role Kieslowské jako matky dvou malých dětí. Písničky z alba by vůbec mohly potěšit řadu čerstvých rodičů - projevují se v nich radosti i strasti mateřství, obavy ze všednosti a únavy i řada světlých chvil, které by nakonec měly převážit nad těmi šedými. Komplementárním prvkem alba je stejnojmenná kniha, v níž Marie Kieslowski vyzpovídala osm kolegyň ze scény a zeptala se je nejen na otázky týkající se role mateřství v tvorbě a životě, ale i tvůrčího procesu a pozitivních a negativních zkušenostech z kariéry. Ostatně, nejedna zpovídaná hudebnice přiložila ruku k dílu i na albu - v písních uslyšíte například Lenku Dusilovou či Kláru Vytiskovou.

Koncert Marie Kieslowski bude bezesporu patřit mezi příjemné zážitky a určitě si jej užijí i ti, kteří před sebou zrovna nepotlačí kočárek. Začátek je v neděli 2. dubna v 15 hodin, vstupenky lze pořídit za 222 Kč přes GoOut.cz či za 300 Kč na místě.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček