Květnový pořad Mezi strunami svede dohromady Tomáše Hradila a New Aliquot

Netradiční pořad Mezi strunami kombinující talk show s hudebními vystoupeními a jam sessions bude pokračovat dalším dílem již v pátek 11. května. Moderátor a hudebník Ondřej Kozák si do restaurace Hotelu Slovan tentokrát pozval zakladatele Hnutí Brontosaurus Jeseníky Tomáše Hradila, bluegrassovou formaci New Aliquot a talentované žákyně ZUŠ Jeseník.

Vít Hanulík, Ondřej Kozák a žáci ZUŠ Javorník na pódiu Hotelu Slovan v rámci březnového dílu pořadu Mezi strunami. FOTO Zuzana Furmánková

Pořad Mezi strunami má své kořeny již v roce 2019, kdy se pod střechou jesenického Blue-s clubu uskutečnila čtyři dějství (+ jeden venkovní speciál). Autor pořadu Ondřej Kozák v něm propojil povídání se zajímavou osobností regionu s hudebním vystoupením talentovaných muzikantů, to vše zakončené společným neformálním jamováním. Po čtyřech letech hibernace, čemuž zajisté přispěla i covidové éra, byl pořad resuscitován, přesunut do Hotelu Slovan a po úspešné "druhé premiéře" v březnu se na další zajímavé hosty a dobrou muziku můžete těšit již ve čtvrtek 11. května.

Do křesla pro hosta tentokrát usedne zakladatel Hnutí Brontosaurus Jeseníky a iniciátor mnoha komunitních projektů a aktivit Tomáš Hradil. Člověk, který Jesenicko byť jen trochu zná, zkrátka musel zaregistrovat jeho podíl  například na programu na obnovu přírodního a kulturního dědictví komunitní formou Cesta ke kořenům, přípravě a otevření Stezky Vincence Priessnitze po lázeňských pramenech či budování  městečka neziskových organizací v bývalém areálu vojenské posádky MUNA v Mikulovicích. Jedním z jeho nejnovějších projektů je organizování letní pěší pouti po zaniklých místech Jesenicka a dá se očekávat, že i na toto přijde v průběhu večera řeč.

Pro hudební hosty tentokrát Ondřej Kozák nemusel chodit daleko - stačilo obvolat své spoluhráče z kapely New Aliquot. Akustický kvartet se prezentuje písněmi z bluegrassových a folkových vod, přičemž kombinuje autorskou tvorbu s vlastními úpravami méně známých tradicionálů. V roce 2019 vydali debutové album It Takes Time a uspěli dokonce na mezinárodním bluegrassovém festivalu ve  francouzském La Roche sur Foron. Vedle New Aliquot zpestří večer svým umem taktéž nadané žákyně ZUŠ Jeseník Tereza Blandová a Natálie Hrancová. Struny se poprvé rozezní v 19 hodin, vstupenky stojí 170 Kč a lze je pořídit například ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček