Jeseník získal koncertní křídlo za více než milion. Už stojí v Kapli

Sen o kvalitním nástroji se stal realitou. Špičkové koncertní křídlo dorazilo v pondělí 2. října do Jeseníku a rovnou zaujalo své místo v Kapli. Na pořízení vzácného nástroje přispěli z poloviny posluchači, příznivci a sponzoři ZUŠ Jeseník a z poloviny Nadace Karla Komárka Family Foundation. Slavnostní křest klavíru se uskuteční ve čtvrtek 16. listopadu od 17 hodin, kdy v Kapli proběhne koncert klavírního oddělení, jenž bude součástí oslav 75 let ZUŠ Jeseník.

Koncertní křídlo Petrof dorazilo do Jeseníku na začátku tohoto týdne. Foto: ZUŠ Jeseník

Ve snaze získat nové koncertní křídlo se ZUŠ Jeseník na podzim loňského roku přihlásila do projektu Piana do škol. Letos v únoru se pak ozvali zástupci Nadace Karla Komárka Family Foundation s radostnou zprávou, že nové piano je k dispozici.

Pomohly benefiční koncerty

Kromě oslovení veřejnosti s prosbou o podporu se škola do projektu zapojila prostřednictvím benefičních koncertů, a to nejen v Jeseníku, ale třeba i v Praze na Bořislavce. Ještě před prázdninami se tak mohli učitelé i žáci radovat z toho, že nový Petrof Breeze v celkové hodnotě 1 100 000 korun získají.  

Nové křídlo si už vyzkoušeli první hráči.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček