Dojemný příběh z Jeseníků. Druhý díl knižního bestselleru opět pomáhá psům v nouzi

Od červnového vydání je prodána už tisícovka výtisků. Pokračování bestselleru olomouckého spisovatele Jaroslava Irovského Psí život s podtitulem Jesnění jde ve stopách úspěšného prvního dílu. Také nová kniha pomáhá stovce nemocných psů z organizace Jezevčíci v nouzi. Čtenáři se tentokrát vydají do jesenických hor.

Kniha Psí život pomáhá organizaci Jezevčíci v nouzi, která se stará o více než sto postižených psů. Foto: jvn

„Jednoho únorového rána roku 2022 jsem spontánně otevřel počítač a začal psát příběh o čtyřech psích kamarádech z olomouckého sídliště Nové Sady, který vypráví švýcarský ovčák Ari,“ vysvětluje Jaroslav Irovský, autor devíti vydaných knih.

Kniha Psí život se stala ihned bestsellerem, navíc se pyšní spoustou pozitivních čtenářských ohlasů. I sám autor byl úspěchem knihy překvapen: „Pro mě coby stále poměrně neznámého autora to bylo velké a milé překvapení.“

Právě nadšení čtenáři byli tím motorem, který Jaroslava nakopl k napsání druhého dílu. Psí život 2: Jesnění se po prvním dílu s příběhem z Olomouce přesunul do Jeseníků, konkrétně do míst mezi Šumperkem a Loučnou nad Desnou, v níž knižní hrdinové žijí.

„Šumperk je zase domovem členů jedné z nejpopulárnějších kapel současnosti O5 a Radeček, kteří se stejně jako já veřejně hlásí k lásce k Jeseníkům. I proto jsem nesmírně poctěn, že se patrony knihy stali právě oni,“ informuje Irovský s tím, že podtitul Jesnění vznikl se svolením jesenického spolku Sudetikus, pořádajícího v září již 4. ročník stejnojmenného kulturně-sousedského festivalu. „Je to nádherná akce, kterou doporučuji navštívit!“ přidává autor pozvání.

Jaroslav Irovský s knihou Psí život 2: Jesnění a jejími kmotry, členy šumperské kapely O5 a Radeček. Foto: jaroslav-irovsky.cz

Z každého zakoupeného výtisku Psího života posílá autor Jezevčíkům v nouzi padesát korun, dosud organizaci podpořil více než třemi sty tisíci. Aby byl výtěžek z prodeje pro pejsky co největší, publikaci nenabízí žádný velký knižní řetězec, ale oba díly jsou dostupné pouze na autorově e-shopu.

Organizaci Jezevčíci v nouzi založila roku 2014 Petra Petroš, která se svým manželem Jiřím věnuje veškerý svůj čas péči o nemocné, ochrnuté, týrané či staré psy, přijímané jak od rodin, které je už nechtějí, tak z osad, útulků nebo množíren. Aby mohli své poslání dělat naplno, znamenalo to vzdát se své placené práce. Momentálně mají v péči 104 jezevčíků i psů jiných ras. Téměř polovina z nich je doživotně ochrnutá na zadní končetiny.

„To, co pro chlupáče dělají, je obdivuhodné. I proto jsem se před dvěma lety rozhodl pomáhat svou knihou a jsem moc rád, že toto spojení pokračuje i díky druhému dílu a všem dobrosrdečným lidem, kteří si mé Psí životy zakoupí,“ dodává závěrem autor knihy.



INZERCE
ANO Ladislav Okleštěk ANO Ladislav Okleštěk

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček