Dokument nadaných studentů postupuje do finále mezinárodního festivalu

JESENÍK - Dokumentární film TE:20 z produkce Vlastivědného muzea Jesenicka postoupil do finále prestižního mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Academia Film Olomouc (AFO). Ze tří tisíc přihlášených projektů se tak ocitl mezi 77 nejlepšími.

Na tvorbě dokumentu pracovali společně s experty i mladí badatelé z řad žáků základních a středních škol v Jeseníku. Snímek přibližuje badatelskou a vzdělávací akci T-expedice, kterou muzeum pořádá každým rokem. Spočívá v přípravě a realizaci badatelských záměrů v různých oborech.  

„Jednotlivé týmy, které výzkum realizují, jsou složeny z odborných pracovníků, nadaných žáků, jejich učitelů, dětských psychologů a nechybí ani individuální zájemci o dané téma,“ řekl ředitel Vlastivědného muzea Jesenicka Pavel Rušar.

"Jde o velký úspěch"

Snímek bude uveden v době konání festivalu Academia Film Olomouc a také v polovině června v rámci T-expedice Jeseníky 2021. 

"Přiznám se, že T-expedice je projekt, který mi přirostl k srdci a snažím se o jeho maximální podporu nejen v rámci regionu, ale také na národní úrovni. Mám proto velkou radost, že projekt dostane šanci zaujmout diváky prestižní přehlídky AFO. Gratuluji tvůrcům, jde o velký úspěch," napsal na sociální sítě ihned po zveřejnění finalistů filmového festivalu senátor Miroslav Adámek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček