Soutěž Podnikavá hlava hledá mladé podnikavce, aby jim pomohla s rozjezdem podnikání

Tradiční soutěž Podnikavá hlava, pořádaná Vědeckotechnickým parkem Univerzity Palackého v Olomouci, je určena všem, kteří s podnikáním chtějí teprve začít i zkušenějším podnikatelům. Hlavním partnerem letošního dvanáctého ročníku je Inovační centrum Olomouckého kraje.

Nové kontakty, zkušenosti, zpětnou vazbu od mentorů, 50 tisíc korun do startu podnikání, sleva 50 % na pronájem kanceláře na rok a konzultace od mentorů i externích partnerů zdarma. To jsou ceny, které čekají na letošního vítěze Podnikavé hlavy. Soutěžící mohou být z řad úplných začátečníků nebo i zkušenějších podnikatelů s novým nápadem. 

Do finále postoupí 10 vybraných finalistů. Ti své projekty představí odborné porotě dne 27. 5. 2021 a v ten den bude zároveň vyhlášen vítěz soutěže. V porotě zasednou nejen zástupci Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého (VTP UP) a Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK), ale další odborníci s dlouholetou praxí. Soutěžit se bude také ve dvou speciálních kategoriích Podnikatel z UP a Cena ICOK pro nejinovativnější nápad.

"Nejen odvaha a trpělivost je důležitá na začátku podnikání, ale také je stejně důležité mít nablízku lidi z byznysu, tedy zkušené podnikatele, kteří dokážou přinést nesmírně cennou zpětnou vazbu. Proto jsme se rozhodli za ICOK poskytnout vítězům konzultace expertů ze sítě PLATINN, které spojuje touha předávat zkušenosti a podporovat tak rozvoj podnikatelského ekosystému," říká ředitelka Inovačního centra Olomouckého kraje Marie Studená. "Soutěž má několikaletou tradici a jsme rádi, že se ICOK v letošním 12.ročníku stal hlavním partnerem," dodala Studená. 

Ke vstupu do soutěžního klání se stačí registrovat na stránkách soutěže www.podnikavahlava.cz do 10. 5. 2021 a zaslat potřebné dokumenty i se svým podnikatelským záměrem. Před jeho sepsáním je možné konzultovat nejen svůj nápad, ale i přípravu písemných podkladů přímo s mentory na VTP UP nebo v ICOK. Inovační centrum Olomouckého kraje se na soutěži podílí v rámci realizace projektu Smart Akcelerátor Olomouckého kraje II.

Vítězem loňského jedenáctého ročníku se stal Tomáš Jelínek s projektem Medomat, který pomáhá včelařům v prodeji medu. Druhým oceněným nápadem se stal projekt Inteligentních dopravních zrcadel od Davida Podoly a na třetím místě se umístil nápad Františka Špáse s názvem Loklok. Ve speciální kategorii Podnikatelka v sukni pak vyhrál nápad Restio Elišky Brázdilové. 

“Každému bych doporučil se zúčastnit podnikavé hlavy, neboť nasbíráte spoustu zkušeností. Poznáte spoustu mentorů a zkušených odborníků, kteří vám dají upřímné zpětné vazby na to zdali, váš projekt vidí smysluplně nebo ne,“ uvedl František Špás z firmy Loklok. 

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu www.podnikavahlava.cz nebo na Facebooku Soutěž Podnikavá hlava

Kontaktní osoba: 

Ilona Tandlerová BA (Hons)

Manažerka pilotního ověření preinkubace a inkubace

tandlerova@inovaceok.cz

+420 725 142 546




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček