Rozhodnutí je na vás. O ceny za životního prostředí se uchází dvaadvacet projektů a osobností

NÁŠ KRAJ - Ceny za přínos v oblasti životního prostředí Olomouckého kraje jdou do finále. Vítěze jednotlivých kategorií vybere zvlášť složená porota. O ceně veřejnosti ale mohou rozhodnout přímo lidé, a to prostřednictvím webových stránek cenykraje.cz.

„Hlasování právě začalo a bude probíhat až do 22. srpna. Zapojit se může opravdu každý. Letošní ročník ukazuje, že lidí, kterým na přírodě záleží, je v našem kraji dost. A z toho mám obrovskou radost,“ uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí.

HLASUJTE ZDE

Veřejnost může vybírat z celkem dvaadvaceti nominovaných osob nebo projektů. Patří mezi ně například už tradiční akce na záchranu obojživelníků ve Valšovském Žlebu, programy zaměřené na ochranu lesů a vod, separaci odpadu nebo obnovu hnízdních ploch.

„Účelem udílení cen je poděkovat lidem, kterým není jedno, v jaké krajině žijeme, a také motivovat ostatní. Nejde o to, zachránit současnost, ale o to, aby lidstvo mělo budoucnost. Zodpovědným chováním k tomu může napomoci každý,“ doplnil Martin Šmída. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA