Chceš 75 000 Kč? Bydlení? Jistý plat a cool práci? Přidej se

Chceš 6 týdnů dovolené? Spoustu výhod a benefitů? Nenudit se? Mít respekt? Fajn pocit, že děláš něco co má fakt smysl? Tak právě pro tebe máme práci! Pojď do toho a napiš.

Dáme ti náborový příspěvek 75 000 Kč. V okrese Jeseník navíc získáš přednostní pronájem městských a obecních bytů. Můžeš bydlet v nájemním bytě v Javorníku, ve Zlatých Horách, v Jeseníku nebo ve Vidnavě. Jsou to zrekonstruované městské a obecní byty, které jsou rezervovány k přednostnímu pronájmu pro nově nastupující policisty a policistky. Někteří už této nabídky využili a získali zaměstnání a zároveň i bydlení.  

Budeš mít ročně 6 týdnů placené dovolené. Budeme ti finančně přispívat na penzijní nebo životní pojištění. A co takhle tři benefity, které jinde nejsou běžné? Když se stane, že onemocníš, u nás máš i v nemoci nárok na plat v plné výši (pokud délka tvé nemoci nepřesáhne 30 kalendářních dnů), tzn. plat se ti nekrátí na 60% základu mzdy jako u zaměstnanců pracujících podle zákoníku práce. Stejně tak, na rozdíl od nich, se tvůj plat nekrátí ani po dobu 9 dní, kdy budeš doma ošetřovat své nemocné dítě mladší 10 let. A do třetice, na rozdíl od nich nebudeš mít 40hodinovou pracovní dobu týdně. Služba u nás se řídí zákonem o služebním poměru, takže budeš mít fond pracovní doby jen 37,5 hodiny týdně. Tyto hodiny si odsloužíš po 12hodinových směnách (většinou den-noc a následné 2 dny volna).

Pokud se staneš policistou, vzápětí se na střeleckém kurzu naučíš střílet a bude ti přidělena zbraň. Už po dobu celého prvního roku, kdy tě zasvětíme do všeho, co potřebuješ umět, budeš pobírat plat 25 720 Kč měsíčně s nárokem na stravu a ubytování zdarma a na proplácení cestovních výdajů. A o kolik si polepšíš už za rok? O hodně! Čti dál.

Po roce začneš pracovat v terénu. A tvůj plat se ihned zvedne o 5 000 Kč měsíčně na minimálně 31 090 Kč. A toto je jen základ platu, ke kterému můžeš mít ještě další příplatky, za svátky, za přesčas, osobní příplatek. Když budeš aktivní a rychle se zapracuješ, může také tvůj plat vzrůst rychle, např. po 3 letech až na 36 000 Kč. Navíc u nás se ti plat bude pravidelně, vždy každé 3 roky, automaticky zvyšovat. Ještě váháš? Pro zajímavost, průměrný služební příjem našich policistů a policistek v Olomouckém kraji za rok 2018 byl 41 433 Kč, za rok 2019 to bylo 44 738 Kč, v roce 2020 dokonce 47 480 Kč.

Chceš vědět, jak umíme ocenit ostřílené a zkušené členy? Věrnost se u Policie České republiky opravdu vyplácí. Po 15 letech služby u nás získáváš k 6 týdnům dovolené ještě navíc každoročně nárok na ozdravný pobyt v délce 14 dnů. Můžeš ho trávit buď v lázních nebo sportováním v místě svého bydliště. V případě odchodu od policie máš po odsloužení 15 a více let nárok na doživotní výsluhový příspěvek. Ten může podle počtu odsloužených let být měsíčně až 50% tvého průměrného hrubého měsíčního příjmu, jaký jsi u nás v době odchodu pobíral. Také máš při odchodu od policie (nejdříve ale po 6 letech služby) nárok na finanční příspěvek, tzv. odchodné, což je jednorázová částka rovnající se podle počtu tvých odsloužených let až šestinásobku tvého průměrného hrubého měsíčního příjmu.

Máš maturitu? Tak není co řešit, splňuješ potřebné vzdělání pro nástup k policii. A vůbec nezáleží na oboru, který jsi vystudoval. Můžeš být absolventem či absolventkou jakékoliv SŠ, VOŠ, VŠ, ale také SOU s maturitou.

Jakmile úspěšně projdeš naším přijímacím řízením, v okrese Jeseník můžeš nastoupit na obvodní oddělení v Jeseníku, Javorníku nebo ve Zlatých Horách. Na obvodním oddělení budeš mít jako policista služby pořádkové policie na starost veřejný pořádek a řešit trestní a přestupková řízení. Nebo jsi akční typ a nejvíc ze všeho tě láká adrenalin? Tak to se rozhodně můžeš uplatnit jako prvosledová hlídka a jezdit všude tam, kde je potřeba rázně a rychle zasáhnout. Dopravě se můžeš věnovat na dopravním inspektorátu v Jeseníku.


Až nabereš zkušenosti z terénu, nic ti nebrání přejít na vyšší pozici. A to buď na stejném útvaru, kde sloužíš nebo na jiný útvar podle toho, co tě láká. Víš, že u policie jsou opravdu široké možnosti kariérního růstu? Můžeš si vybrat, čemu se chceš dál věnovat a co právě tebe zajímá. Uplatnit se můžeš např. na službě kriminální policie jako kriminalista, vyšetřovatel nebo kriminalistický technik. Nebo jako policista na odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál. Na oddělení služební kynologie jako psovod. Na oddělení informačních a komunikačních technologií jako policejní ajťák. Na oddělení tisku a prevence jako tiskový mluvčí. A toto jsou jen stručné příklady, oborů policejní činnosti je ještě mnohem víc.

Nastupuješ k nám už s vysokoškolským vzděláním? Tak můžeš mít rychlejší karierní postup. Pokud bys chtěl nějakou vysokou školu teprve studovat, u nás ji můžeš studovat při výkonu služby, případně i s nárokem na služební příjem a služební volno na studium.

Práce u Policie České republiky je dnes atraktivní zaměstnání s jistotou platu, které má smysl! A u kterého žádný pracovní den není úplně stejný. Nudit se určitě nebudeš. A staneš se součástí velké a silné organizace. U nás se ti nemůže stát, že nedostaneš výplatu nebo dokonce dostaneš výpověď, protože tvůj zaměstnavatel se dostal do finančních problémů. Jsme jeden z největších a nejstabilnějších zaměstnavatelů. A o své členy a jejich rodiny se staráme. V celé republice je už víc než 43 000 policistů a policistek, kteří se navzájem podporují a pomáhají si. Ve službě i mimo službu. Víš, že když se jako policista ocitneš v nouzi anebo potřebuješ radu a pomoc, ať už pracovně nebo soukromě, můžeš se v kterémkoli jiném městě v republice bez obav obrátit na své kolegy, i když se osobně neznáte?

Můžeš se s námi také chodit bavit a sportovat. Nerad sedíš doma? Vezmeme mezi sebe každého, kdo má chuť. Pořádáme spoustu fajn akcí pro naše policisty a policistky i pro jejich rodiny. Také turnaje a závody v různých sportovních odvětvích jako střelba, volejbal, nohejbal, fotbal, cyklistika atd. Na různých úrovních od okresních přes celorepublikovou až po mezinárodní.

Další informace najdeš na našem webu nabor.policie.cz. Jdeš do toho? Chceš být policistou nebo policistkou v okrese Jeseník? Napiš na email nabor.olomouc@pcr.cz a připoj svůj telefon a adresu.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA