Šantovku provoní benzín. Historické vozy i luxusní novinky zaparkují přímo v obchodním centru

Na jedny z nejstarších automobilů a motocyklů na světě se mohou od 8. až do 29. května těšit návštěvníci Galerie Šantovka v Olomouci. Téměř celý květen je zde věnován motoristickému světu.

Kromě hlavní výstavy nazvané S vůní benzínu, na níž se představí především automobily a motocykly z rané produkce automobilek Škoda a Audi, se mohou lidé těšit i na doprovodný program se soutěžemi nebo sraz luxusních supersportů.

Ve spolupráci s oficiálním dealerem automobilů Škoda a Audi v Olomouci Samohýl Motor se přímo v pasážích Galerie Šantovka představí téměř dvě desítky strojů, z nichž většina jsou veteráni. Vedle nich si ale lidé prohlédnou i nejnovější modely, jako doklad moderního vývoje motorismu.

Zážitky, které si nenechte ujet

Výstava nabídne i takové perličky, jako je L&K Voiturette z roku 1905, Škoda Popular roadster či Horch 951 A Sonderausführung. Chybět samozřejmě nebudou ani poslední modely značek Škoda a Audi. Návštěvníci si prohlédnou i evoluci modelu Škoda Octavia.

„Chci k nám do Šantovky pozvat nejen všechny fanoušky historických automobilů a motocyklové nadšence, ale samozřejmě také stálé návštěvníky, neboť se nám podařilo sehnat extrémně zajímavé kousky z počátků výroby automobilů a motocyklů vůbec. Připravili jsme soutěže a bohatý doprovodný program, který vyvrcholí poslední víkend v květnu, a to si opravdu nesmíte nechat ujet,“ řekla ředitelka obchodního centra Galerie Šantovka Michaela Mitáčková.

Prohlídkou vystavených automobilů a motocyklů ale zábava v Galerii Šantovka rozhodně nekončí. Po celou dobu trvání výstavy se návštěvníci mohou zapojit do soutěže o zajímavé ceny. Stačí nakoupit v některém z obchodů nad 500 korun a vytočit si jednu z mnoha okamžitých výher. Další možnost, jak vyhrát zajímavou cenu, pak nabízí vědomostní kvíz, který prověří znalosti všech návštěvníků z historie obou značek. Vítěz získá zapůjčení vozidla na víkend a další ceny.

A to nejlepší nakonec. V sobotu 28. května se před obchodním centrem uskuteční sraz nablýskaných supersportů, které tu budou také na několik hodin vystaveny. Poté společně vyrazí na spanilou jízdu centrem Olomouce a opět se vrátí zpět ke Galerii Šantovka. Mezi dvacítkou luxusních automobilů nebudou chybět například vozy značek Porsche, Lamborghini nebo Ferarri.

Podrobný program najdou zájemci na www.santovka.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček