Závody i zábava pro celou rodinu: pojeďte na Bike Valachy Bílá

Pojďte prožít druhý červnový víkend sportováním v krásné přírodě Beskyd! Sportovní seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: závodem horských kol BIKE VALACHY Bílá. A letos rovnou se dvěma novinkami.

Letošní ročník, jak název napovídá, mění dějiště a přesouvá se z Velkých Karlovic do blízkého Ski areálu Bílá. Navíc bude dvoudenní: v sobotu 11. června se jede tradiční závod s trasami pro dospělé i děti, v neděli 12. června naváže zábavný Bike festival Bílá pro rodiny s dětmi.

Na co se můžete těšit?

Sobota 11. června 2022 – Bike Valachy Bílá

Sobota je věnována tradičnímu závodu horských kol Bike Valachy Bílá. Zatímco děti budou závodit v sedmi věkových kategoriích na kratší vzdálenosti (ty nejmenší i na odrážedle), dospělí zakusí členité terény kolem Bílé a na závěr se projedou i po místním mírnějším trailu. Kratší fitness trasa měří 20 kilometrů, hlavní závod celkem 48 kilometrů s převýšením 1 200 metrů.

„Trasa je o něco méně náročná, než bývala ve Velkých Karlovicích, a jistě přinese závodníkům zpestření v podobě nového prostředí a tím i nových výzev,“ láká hlavní organizátor z pořádajícího Resortu Valachy Bohuslav Komín.

Přihlásit se můžete on-line ZDE.

Pro absolutní vítěze jsou vypsány prize money v celkové výši 19 000 Kč. Dále jsou hodnotnými cenami odměněna první tři místa v jednotlivých kategoriích na obou tratích.

9:30 – 11:00 Závody dětí (trasy dle věku od 100 metrů až po 8 km)

12:00 Hromadný start hlavního závodu (48 km)

12:10 Hromadný start fitness trasy (20 km)

Neděle 12. června 2022 – Bike festival Bílá

V neděli 12. června bude v Bílé od 9 do 13 hodin připraven Bike festival Bílá s programem pro rodiny s dětmi. Vstup je zdarma. Těšit se můžete mimo jiné na:

- měřený trail (10:00 – 12:00, ve 12:30 vyhlášení vítězů)

- pumptrack/skills centrum (finty, tipy a triky, jak na singletraily)

- organizovanou rodinnou vyjížďku po okolí Bílé (start v 11:00)

- dětský koutek SUNSKI

- koutek BESIP aneb Jak se chovat bezpečně na kole

- elektrokoloběžky GoGen, DATART chill out zónu, skákací hrad a další

Atmosféru víkendu podtrhne i možnost nechat se vyvézt sedačkovou lanovkou na hřeben na cyklo i pěší trasy, děti jistě potěší místní velký zábavní park Na Bílé a nebude chybět ani kvalitní občerstvení.

Kempy pro sportovce

Součástí DATART Valachy tour jsou nejen samotné závody, ale i možnost kvalitní přípravy při sportovních kempech a dalších pobytech. V nejbližší době se chystají:

10. – 13. 7. Sebekoučink s Marianem Jelínkem, koučem manažerů a sportovců (J. Jágr, K. Plíšková)

3. – 6. 8. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem ve Spa hotelu Lanterna

16. – 19. 10., 20. – 23. 10. Běžecká škola Miloše Škorpila ve Spa hotelu Lanterna

O DATART Valachy tour

Seriál DATART Valachy tour, pořádaný Resortem Valachy Velké Karlovice, zahrnuje celkem čtyři závody, které jsou bodově propojené, a to v kategorii dospělých, dětí i sportovních týmů.

Po Noční stopě Valachy a Bike Valachy Bílá bude následovat nejnavštěvovanější akce – triatlon Valachy man 5. a 6. srpna v Novém Hrozenkově a seriál zakončí 22. října Běhej Valachy ve Velkých Karlovicích. Titulárním partnerem seriálu je od letošního roku DATART.







INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA