Tipy na víkend: plesová horečka pokračuje

Nejen k volebním urnám vedou cesty nadcházející víkend. Další obce na Jesenicku již zdobí své kulturní domy a sokolovny, aby bylo vše připraveno na sobotní slávu. Na své si ovšem přijdou také děti. Kam se tedy o víkendu vydat?

FOTO ilustrační, Gerd Altmann, pixabay.com

• Začněme jedním tipem na poslední chvíli. Jesenický Čajbar Pangea ožije v pátek 27. ledna od 20 hodin autorským čtením. Své sbírky básní  "Mezi náma" a "Betonová pláž" představí laureát Ceny Jiřího Ortena za rok 2021 Šimon Leitgeb a s povídkami ze své autorské prvotiny "Jsme zde, abychom bylo šťastni" se připojí Zbyněk Mrvík. Vstupné je dobrovolné, takže kdo má rád čaj a čtení, ví, co dnes dělat.


•  Na svůj VI. obecní ples se mohou těšit v sobotu 28. ledna v Uhelné. Taneční parket bude v místní tělocvičně, o hudbu se postará kapela Hitstars a o zachycení vzpomínek na výborný večer fotograf ve fotokoutku. Tombola a bohaté občerstvení samozřejmostí, vstupné na místě činí 150 Kč.


•  Spolek aktivních Zlatohoráků přichystal na sobotní večer taktéž VI. ročník spolkového plesu v sále sanatoria Edel. Organizátoři slibují doprovodný program a bohatou tombolu. Vstupné (alespoň v předprodeji) činilo 250 Kč, jak to je s lístky nyní, lze zjistit například na mailu aktivnizlatohoraci@gmail.com


• V kulturním domě v Písečné budou pro změnu dovádět ratolesti. Dětský maškarní bál v režii agentury Iva Opletala začíná ve 14:30 a vstupné na něj je pouze dobrovolné.


•  Po sobotním plesání přichází nedělní pieta. V Kostele Nanebevzetí Panny Marie Pomocné ve Zlatých Horách si od 10 hodin bude možno připomenout 80. výročí úmrtí katolického kněze a někdejšího významného starosty Zlatých Hor Vinzenze Braunera, který zemřel 30. ledna 1943 v Lubsku po pronásledování nacisty. Mši bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.


Jak vidno, nabídka posledního lednového víkendu je opravdu pestrá. Věřme, že únor se na kulturním a společenském životě podepíše s obdobnou vervou.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček