Městským bálem v Jeseníku na IPOSe provede Heidi Janků

Také v okresním městě se dočkají svého oficiálního bálu - a to už v sobotu 25. března. Vírem hudby, tance a zábavy v sále IPOSu bude provázet zpěvačka Heidi Janků, dále se představí kapela Kolorez a cimbálová muzika Wajdovci. Večernímu plesu bude odpoledne předcházet tradiční jarní koncert Dechového orchestru mladých ZUŠ Jeseník.

Heidi Janků bude v Jeseníku nejen moderovat, ale taktéž návštěvníkům městského bálu zazpívá. FOTO heidi.cz

V loňském roce se městský bál na IPOSe dočkal obnovené premiéry a letos se s ním již v kulturním kalendáři dopředu počítalo. V sále "Pentagonu" bude během soboty 25. března vůbec docela živo - od 14:30 zde nejprve proběhne tradiční Jarní koncert dechového orchestru mladých ZUŠ Jeseník. Kdo dechový orchestr zná, už tuší, že se může opět těšit na pestrý repertoár zahrnující jak skladby od soudobých skladatelů dechové hudby, tak hudbu populární či filmovou. Za dirigentský pult se postaví nejen současný umělecký vedoucí souboru Tomáš Uhlíř a další stálý dirigent Milan Domes, ale také zakladatel a dlouholetý umělecký vedoucí DOM ZUŠ Jeseník Vladimír Vraňovský. K dechovému orchestru patří neodmyslitelně také mažoretky - své pochodové a taneční umění předvedou slečny a žáci SZUŠ taneční s.r.o. Jeseník pod vedením Kláry Drgáčové a Zuzany Fritscherové. Vstupné na koncert je dobrovolné.


Mezi koncertem a začátkem plesu je dost času přeleštit lakýrky a obléci se do garderóby. Velká městská zábava začne úderem osmé večerní a program bude nabitý. Večerem bude provázet zpěvačka a moderátorka Heidi Janků, která si samosebou "střihne" i hudební vystoupení. O zábavu se dále postará brněnská kapela Kolorez složená ze zkušených muzikantů. Její bohatý repertoár zahrnuje popové, rockové, soulové i latinskoamerické skladby, které je díky věrné a energické interpretaci nejen radost poslouchat, ale taky se na ně dá tančit, jak se na plese patří.  Od Chucka Berryho po Justina Timberlaka - kdo od Kolorez očekává hity, nebude zklamán. A zklamání ostatně nehrozí ani těm, kdo před plesovou hudbou preferují posezení u cimbálu - na plese zahraje také elitní opavská cimbálovka Wajdovci, která kromě moravskoslezského folklóru ovládá také lidové písně ze Slovenska, Maďarska a Rumunska.


Co dále? Těm, kteří se na tanec raději dívají, než jej provozují, zpestří večer tanečníci z Klubu sportovního tance Jesenicka. Městský bál se bude moci pochlubit také bohatou nabídkou občerstvení a ještě bohatější tombolou. Vstupenky jsou ještě stále k dispozici a lze je pořídit například přes rezervační systém MKZ Jeseník za cenu 330 Kč. Věřme, že se letošní ročník Městského bálu v Jeseníku vydaří a do příštích let přinese příjemná překvapení.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA