Do regionu míří milióny eur. Bude snazší je získat

Více než šest miliónů eur pomůže rozvoji česko-polského příhraničí, a to v rámci Fondu malých projektů. Euroregion Praděd teď znovu začal s příjmem žádostí o dotace, které mohou získat obce, ale třeba i neziskové organizace a spolky. Evropské peníze podpoří rozvoj cestovního ruchu a projekty, které Čechy a Poláky ještě více sblíží.

Euroregion Praděd pořádá pravidelná školení, kde se zájemci dozví, jak o dotace požádat. Foto: fb

„Příjemným překvapením pro žadatele, kteří již byli příjemci těchto dotací v uplynulém programovém období, je nový, a především méně složitý formulář projektové žádosti. Zároveň jsme zjednodušili systém vykazování výdajů, který umožní rychlejší proplácení dotací,“ uvedla Alena Šmigurová, ředitelka Euroregionu Praděd.  

Z Fondu malých projektů mohou žadatelé získat peníze na opatření, kterými v regionu podpoří turistický ruch nebo projekty, jejichž cílem bude hlubší spolupráce lidí na obou stranách hranice.

18 miliónů eur do regionu

„Může se jednat například o různé výměnné školní pobyty, setkání rodáků nebo zkrátka cokoli jiného, co prohloubí spolupráci a společný život Čechů a Poláků,“ dodala ředitelka Šmigurová.

Kdo by si ani přes zjednodušení administrativy nevěděl rady, nemusí zoufat. Všechny potřebné informace nabízí webovky europraded.cz. Za pětadvacet let existence Fondu malých projektů přiteklo jeho prostřednictvím do regionu 18 miliónů eur, díky čemuž se uskutečnilo na 1400 zajímavých a užitečných nápadů.

 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček