Přes uzavírku lidé projedou. Musí ale za kulturou

Po dobu konání hlavních kulturních a společenských akcí na severu šumperského okresu bude jinak uzavřená Hlavní ulice v Hanušovicích pro řidiče průjezdná. Týká se to teď nejen víkendové Pivovarské čtvrtky, ale třeba i květnového Formanského dne nebo prázdninových Bioslavností ve Starém Městě.

Pohyb v Hanušovicích komplikuje chodcům i řidičům rekonstrukce hlavní silnice. Foto: rejdakce

„S pořadateli kulturních, společenských i sportovních akcí jsme se domluvili, že po dobu konání těchto projektů bude průjezd Hanušovicemi volný pro auta do tří a půl tuny, aby se lidé mohli za zábavou bez problémů dostat,“ uvedl Marek Kostka, starosta Hanušovic. 

Průjezd městem bude umožněn pro návštěvníky a účastníky Pivovarské čtvrtky, Formanského dne, závodu horských kol Kraličák, pochodu Jindřichovem, dále na Bioslavnosti ve Starém Městě, Anenskou a Mariánskou pouť i na Malomoravské slavnosti.

Hotovo bude na konci léta

Nejde o jediný kompromis, na kterém se Hanušovice s okolními obcemi domluvily. Přes uzavírku se dostanou i místní lidé, obyvatelé sousedních obcí nebo ti, kteří v okolí Hanušovice pracují.

„Lidé se prokazují buď občankou, nebo povolením obecního úřadu či potvrzením zaměstnavatele. Podobně jako v případě kulturních a společenských akcí je i tohle o domluvě. Nechtěli jsme zbytečně vytvářet komplikace tam, kde to není nezbytně nutné,“ dodal Kostka.

Oprava silnice v Hanušovicích, kterou provádí Olomoucký kraj, má být hotová na konci léta. Město využije uzavírky k revitalizaci centra Hanušovic.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Auto _ Kubíček