Unikátní absolutní nula v Jeseníku padla. Máme první dva pacienty s nemocí Covid-19

JESENICKO - Od začátku vypuknutí světové pandemie až do tohoto týdne se mohl jesenický okres chlubit unikátní absolutní nulou. Za celou dobu testování zde hygienici nepotvrdili ani jeden případ nemoci. To se změnilo tento týden, Jesenicko má první dva případy.

Ačkoliv v ORP (obci s rozšířenou působností) Jeseník probíhaly stovky testů, až do teď byly všechny negativní. Celý okres Jeseník se tak pyšnil v rámci České republiky unikátní nulou. První nakažený zde byl potvrzen od začátku března až nyní ke konci letních prázdnin. Jeden pozitivní test zaznamenali hygienici ve středu 19. srpna a druhý v sobotu 22. srpna.

V posledních dnech se situace rychle mění v nedalekém Šumperku. Od 18. srpna zde přibývá nakažených každým dnem. Ovšem celkové množství aktuálně nemocných není nijak dramatické, jedná se o 13 pacientů. Skvěle je na tom Zábřeh, kde se vyléčilo všech zatím 11 nemocných a v současné době tam hygienici neevidují žádný případ.

Sever Olomouckého kraje patří od začátku propuknutí pandemie k nejméně zasaženým oblastem. Zatímco v jiných obcích s rozšířenou působností (ORP) se počet potvrzených případů nemoci Covid-19 pohybuje v desítkách či stovkách, v ORP Mohelnice, Šumperk a Zábřeh jde pouze o jednotky. Situace v Jeseníku je výjimečně dobrá.

Nejvíc pacientů je v Olomouci, Prostějově a Šumperku

Naopak nejhůř jsou na tom v rámci Olomouckého kraje ORP Prostějov, Olomouc, Uničov a Litovel, kde se celkové množství případů počítá ve stovkách. Jde ovšem pouze o celková čísla od března, například v Litovli je aktuální počet nemocných nula.

V současné době je nejvíce pacientů s nemocí Covid-19 v Olomouci, Prostějově a Šumperku. Stav není nijak vážný, Olomoucký kraj patří v rámci republiky i Evropy k nejméně zasaženým oblastem.  







INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA