Na Jesenicku za týden přibylo rekordních 27 nákaz covid-19

JESENICKO - Čtyřicet devět. Tolik nakažených novým typem koronaviru evidují dnes hygienici v Jeseníku a jeho okolí. Za týden u nás přibylo rekordní množství potvrzených případů. Náš region přesto i dál patří mezi nejméně postižené oblasti v celé České republice.

V Olomouckém kraji v uplynulém týdnu přibylo 625 potvrzených nákaz novým koronavirem, což je nejvyšší týdenní přírůstek od začátku pandemie. Za posledních 24 hodin bylo v kraji evidováno rekordních 155 nákaz. Celkem je v Olomouckém kraji od března registrováno 2612 lidí s covidem-19. Podle hygieniků se s nemocí nyní v kraji potýká 871 lidí, nejvíce od začátku pandemie.

Nakažených je sice hodně, ale hospitalizovaných málo

Přesto nejde o dramatická čísla, celý Olomoucký kraj patří mezi nejméně postižené regiony v České republice. Dobrou zprávou také je, že na počet potvrzených nakažených je pouze minimum pacientů, kteří musí být hospitalizováni s těžším průběhem nemoci. 

Nemocnice omezují návštěvy

Na měnící se epidemickou situaci reagují i nemocnice napříč Olomouckým krajem, které zakazují či omezují návštěvy. 

Nejvíc potvrzených nákaz covid-19 je na Olomoucku, kde hygienici evidují od počátku pandemie 1469 případů, tempo v nárůstu počtu nakažených je v tomto okrese nejrychlejší. Minulý čtvrtek večer tam bylo 1169 případů. Celkem 363 případů je dosud registrováno na Prostějovsku, minulý týden ve čtvrtek jich bylo 273. Na Přerovsku vzrostl počet nákaz za poslední týden o 65 na 284.

Covid-19 řádí už i na Jesenicku

Na Šumpersku je podle hygieniků od počátku pandemie 254 případů oproti 151 z minulého čtvrtka. Případů přibylo už i na Jesenicku, které se jako jediné nejdéle drželo na vládním semaforu v bílé barvě. Od počátku pandemie je zde 62 případů, což je o 27 více než před týdnem.

Podle statistik Olomouckého kraje na stránkách www.krajpomaha.cz se dosud z nemoci v kraji vyléčilo 1531 lidí a testováno dosud bylo 38.154 lidí.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA