Zprávy

Příběh úspěchu z Olomouce. Rodinná firma Protein&Co. vnesla revoluci do sportovní výživy

Na začátku byl jeden mlsný jazyk a vize, že si po tréninku zasloužíme nejen zdravou, ale také chutnou odměnu. Ten jazyk patřil dnes již vystudovanému lékaři Danielu Sosýnovi: „Kvůli hubnutí jsem držel všechny možné i nemožné diety a dostal se tak i ke sportovní a zdravé výživě. Ta ale většinou chutnala jako písek s blátem pochybné kvality. Nepřišlo mi normální, aby se člověk trápil dietou a ještě se musel přemáhat po každém tréninku něco vypít.“

Zakladatel rodinné firmy Protein&Co. Daniel Sosýn se svým tchánem. Foto: -red-

Dnes se rodinná společnost Protein&Co. může radovat z množství stálých klientů a nárůstu prodeje o 500 % za rok. Na to, jaká byla cesta k úspěchu, jsme se zeptali zakladatele firmy – Daniela Sosýna.

Kdy Vás poprvé napadlo založit si firmu?

Poprvé jsem k podnikání přičichnul v druhém ročníku studia medicíny. Místo brigády jsem si založil firmu, která stála na kontaktu a přímém prodeji zákazníkům, fitness trenérům. Toto podnikání ovšem selhalo, museli jsme jej s manželkou, tehdy přítelkyní, celé poslat k vodě. Čtyři měsíce poté, co jsme se seznámili, se nám totiž podařilo počít syna.

Neodradil Vás počáteční neúspěch?

Naopak, zůstaly mi zkušenosti a chuť podnikat. Navíc jsem cítil, že nám to jde, jenom na to nemáme dostatek času.

Které zkušenosti byly ty zásadní? V čem se liší Daniel na počátku a Daniel dnes?

Ten na počátku byl určitě naivnější a myslel si, že úspěch přijde snadněji a rychleji.

"Máme produkt, který opravdu řeší problémy spousty lidí. Lidí jako jsem já."

Co Vás u podnikání udrželo v těch chvílích, kdy se to zdálo obtížné a úspěch byl ještě v nedohlednu?

To, že mě to bavilo a věřil jsem, že máme produkt, který opravdu řeší problémy spousty lidí. Lidí jako jsem já.

Kdy přišel zlom a začala skutečná cesta k úspěchu?

Když jsme spustili e-shop. Byl to nejlepší způsob, jak dostat produkty k lidem a zároveň ušetřit čas z objíždění trenérů. Bylo to přesně 28. dubna 2018. To byl vlastně den vzniku značky Protein&Co.

Prezentujete se jako hanácká rodinná firma. Výroba tedy skutečně probíhá celá na Hané?

Ano. Kvůli udržení maximální kvality a chuti našich produktů je třeba, abychom měli jejich tvorbu pod kontrolou. Je to sice náročnější, ale já myslím, že tak je to správné. Zařídili jsme si proto výrobu v Kojetíně, a narozdíl od konkurence si od té doby vše sami vyrábíme. Výrobna je navíc vedená jako chránění dílna, jsme tedy i významným regionálním zaměstnavatelem lidí se zdravotními indispozicemi.

V čem se podle Vás nejvíce odlišujete od konkurence?

V chuti, naše motto je „S námi si každý trénink vychutnáte.“ A myslíme to doslova.

Více informací najdete na webových stránkách Proteinaco.




INZERCE

NÁZORY K ČLÁNKU

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA Huhnak
INZERCE
Ostrov realit