V kraji vznikne první místo pro očkování bez registrace

NÁŠ KRAJ - Fakultní nemocnice zpřístupní v obchodním centru Šantovka v Olomouci očkovací místo proti covid-19 pro zájemce bez registrace. Půjde o první takovou možnost v našem regionu.

„Fakultní nemocnice Olomouc v reakci na požadavek ministerstva zdravotnictví rozšiřovat očkovací kapacity mimo areály nemocnic reaguje neprodleně a otevře nové očkovací centrum. Stane se tak díky vysokému nasazení našich zaměstnanců už během první poloviny příštího týdne,“ řekl zástupce ředitele FN Olomouc Tomáš Uvízl. 

Očkovací místo má být v provozu od úterý 27. července každý den v době od devíti do devatenácti hodin. Zájemci ho najdou v prvním patře Galerie Šantovka. Očkovat se mohou všichni lidé od šestnácti let.

Pfizer nebo Johnson & Johnson 

Očkovací tým zajistí zdravotníci z fakultní nemocnice. S administrativou pomohou zaměstnanci krajského úřadu. Zájemci se budou moci očkovat vakcínami Johnson & Johnson nebo Pfizer – v jeho případě mohou přijít i na druhou dávku, aniž by svoji předchozí registraci na jiném místě museli rušit – zdravotníci si totiž informace předají sami.

„Bylo by dobré, kdyby tento krok vzbudil zájem. Prostředí nákupního centra a princip bezobjednávkového systému by mohly motivovat k očkování dosud nerozhodnuté obyvatele Olomouckého kraje,“ dodal hejtman Josef Suchánek. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
Rockový ples Olomouc