Nový smart projekt zlepší komunikaci mezi záchranáři a nemocnicí v Jeseníku

Daleko lepší komunikaci mezi zdravotnickou záchrannou službou a poskytovateli akutní lůžkové péče přinese Smart projekt, který v těchto dnech realizuje Olomoucký kraj. Konkrétně půjde o elektronické sdílení zdravotnické dokumentace pacientů mezi zdravotními záchranáři a nemocnicemi v Jeseníku, Šumperku a v Hranicích.

Do projektu bude kromě zmíněných nemocnic aktivně zapojen také Odborný léčebný ústav Paseka, který se v posledních letech významně podílí na léčbě pacientů trpících následky onemocnění covid-19.  

Přenos důležitých informací po celém kraji

„Jedná se o dílčí projekt v rámci konceptu Smart Region Olomoucký kraj. Tímto projektem rozšíříme systém sdílení dat o pacientech na všechny relevantní poskytovatele akutní lůžkové péče v regionu. Sjednotíme tak systém přenosu těchto důležitých informací v celém kraji,“ uvedla Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, IT a Smart region.

K dnešnímu dni jsou do systému zapojeny také například fakultní a vojenská nemocnice v Olomouci, dále nemocniční zařízení v Prostějově, Přerově a Šternberku.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA