Kluziště za eMkem se otevře na Mikuláše. Práce na jeho dokončení finišují

Práce na multifunkčním hřišti s ledovou plochou za sportovní halou na ulici Dukelská finišují. Zatímco v zimě bude sportoviště sloužit jako kluziště, v létě si na něm zájemci zahrají basket, florbal, volejbal a další míčové sporty. Hřiště se návštěvníkům poprvé otevře v pondělí 6. prosince o půl páté odpoledne.

Kluziště bude otevřeno zatím ve zkušebním provozu. „Na vedení města jsme se domluvili, že alespoň do konce roku bude hřiště v bezplatném užívání, a to pro širokou veřejnost. Věřím, že i toto sportoviště se stane oblíbeným místem návštěvníků tak, jak se tomu stalo u skateparku nebo sportovní haly,“ uvedla starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová.

Vybudování hřiště vyjde na bezmála 23 milionů korun. Částkou jeden milion korun přispěl Olomoucký kraj. Šestnáct milionů měla pokrýt dotace Národní sportovní agentury, ta však dotační titul zrušila a nahradila ho jiným. Jeseník tak o dotaci žádá znovu, přičemž kluziště staví bez ohledu na to, zda příspěvek získá či ne.

Kvalitní led až do plus patnácti

Práce na vybudování celého komplexu začaly letos v srpnu a do začátku prosince vznikla nová trafostanice a samotné sportoviště včetně mantinelů, kluziště s multifunkčním povrchem, pokladny, zázemí, osvětlení, oplocení a moderní technologie chlazení, která je navržena tak, aby zajišťovala kvalitní led do teplot +15°C. Součástí stavby jsou i spojovací chodníky, vybudování parkovacích míst a veřejného osvětlení. Jako doplňkové zázemí bude využívána fotbalová tribuna s bufetem, šatnami a toaletami, kde byly provedeny stavební úpravy kvůli zázemí pro rolbu.

Impulzem pro vznik nového multifunkčního hřiště byl špatný technický stav lázeňského kluziště, vysoké náklady na jeho provoz, ale i nefunkční rolba. „Nové hřiště s ledovou plochou doplňuje další sportoviště v této části města, konkrétně městskou sportovní halu, fotbalová hřiště a městské koupaliště s wellness. Díky tomuto umístění je také dobře dostupné, v jeho blízkosti se nachází parkoviště i cyklostezka,“ připomněl Václav Urban, místostarosta města Jeseník.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček